Speltips Tyskland – Lettland 1/6: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 1 juni 2021

Detta speltips skrivs redan innan måndagens matcher, men mötet mellan Tyskland och Lettland i Hockey-VM 2021 kommer att gälla mycket oavsett.

Tyskland - Lettland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En sak är säker inför den sista gruppspelsomgången i Hockey-VM 2021 och det är att spänningen kommer att vara på topp på flera håll i båda grupperna.

Det ska till att spelas totalt sex matcher för att göra klart gruppspelet, tre i varje grupp, och efter tisdagens alla sex matcher vet vi vilka åtta lag som tar sig till slutspelet och kvartsfinalerna.

Tyskland har en otroligt bra turnering bakom sig och ligger på slutspelsplats inför sina två sista matcher, en på måndagen och en på tisdagen. Det ska mycket till för att man ska klanta till detta.

Lettland har inte direkt allting i egna händer i Hockey-VM 2021, men man har en stark turnering bakom sig och en vinst mot tyskarna i den sista omgången kan mycket väl räcka för att man ska ta sig till slutspelet.

Visst, vi skriver detta speltips innan vi vet, men det finns oavsett så mycket att spela för inför den här matchen. Det är någonting som lockar med den här typen av avgörande tillställningar.

Tightare match

Lettland är ett av landslagen som har spelat mest tighta matcher i den här turneringen och det har att göra med att man är starka bakåt, samtidigt som man kanske inte har den individuella spetsen för att köra över motståndare.

Tyskland har också imponerat med en stark defensiv i Hockey-VM 2021, men man har en annan offensiv. Å andra sidan har den inte varit lika stark mot gruppens lite svårare motståndare.

Senast dessa båda lag spelade mot varandra var faktiskt förra året i Tyska Cupen och då var båda matcherna väldigt målsnåla. Faktum är att vi inte har fått se över 5,5 mål sedan 2017 (och fem möten) mellan dessa båda lag.

Det är också i den riktningen jag blickar inför den här tillställningen.

Under 5,5 mål spelas till 1,53 gånger såsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,53
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:15, tisdag 1 juni 2021
TV:  svtplay logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: