Speltips Ungern – Sverige 18/5: Inget snack

Axel Sjödin Publicerat: 18 maj 2023

Tre Kronor ställs inför sin fjärde gruppspelsmatch mot Ungern under torsdagen och är överlägsna favoriter inför mötet.

Ungern - Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige inledde lite trevande med en uddamålsseger mot Tyskland i premiären, men sedan dess har de börjat växa in i turneringen och står nu på tre raka segrar inför torsdagen. Något annat än en vinst mot Ungern ska inte finnas på kartan, vilket spelbolagen håller med om då man knappt får insatsen tillbaka för den raka tvåan.

Sam Hallam är fortfarande rätt ny som förbundskapten och hittills har han fått en bra start. Han har lyckats sätta defensiven på ett bra sätt och Tre Kronor har hittills bara släppt in ett mål på tre matcher. I deras två senaste möten har de slagit Österrike med klara 5-0 och hemmanationen Finland efter straffdramatik.

Lucas Raymond, som får ses som ett av lagets vassaste vapen i turneringen, spelade en avgörande roll med sina två mål på straff och kunde därmed säkra en tung seger. Finland var på förhand klara turneringsfavoriter tillsammans med Kanada, men har fått en väldigt tuff start på turneringen och kan kanske få det svårt att försvara sin titel.

Istället har USA klivit fram som laget att slå i grupp A och Sverige kan mycket väl slåss om gruppsegern mot dem i det avslutande mötet på tisdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiven har varit den främsta styrkan

Tre Kronor har sett bättre och bättre ut för varje match som har gått hittills och det är bra att USA är den sista matchen, då det innebär att de har chansen att spela ihop sig lite under Hallam inför det potentiellt avgörande mötet. Fortsätter de att spela såhär lär de i alla fall kunna lägga beslag på en bra placering och få en bättre lottning i kvartsfinalen än ifjol.

Men först och främst ska de slå Ungern härnäst, som står på två poäng efter att ha vunnit mot Frankrike på övertid. Ungrarna har ingen vidare ishockeytradition och bör inte ha en chans mot ett Tre Kronor som verkar vara i bra form. De får också förstärkning av Timothy Liljegren som ansluter till truppen under onsdagen, vilket är ett välkommet besked.

Defensivt har det sett väldigt disciplinerat ut och det kan mycket väl vara nyckeln till att leda Tre Kronor långt in i den här turneringen. Målet de släppte in mot Finland är det enda som slunkit förbi en storspelande Lasse Johansson och därmed tycker jag att det är rätt fina odds på att ett inte särskilt skräckinjagande Ungern ska gå mållösa när Expekt erbjuder 2.55 för spelet.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ungern under 0,5 mål
Odds: 2.55
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:20, torsdag 18 maj
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo