Speltips USA – Kanada 5/6: Semi i Hockey-VM

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2021

Kanada skrällde sig till VM-semifinal och har nu chansen att nå final, om man vinner mot rivalen USA i semin den 5 juni 2021.

USA - Kanada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ganska självklart att man tappar lite känsla för Hockey-VM 2021 när Tre Kronor inte längre är med i turneringen, men med tanke på att Sverige åkte ut redan i gruppspelet har det funnits all anledning att rikta om fokus i tid.

Kvartsfinalerna blev i mångt och mycket vad jag såg framför mig, sånär som på mötet mellan Ryssland och Kanada. Där hade jag ryssarna som klar favorit efter att Kanada gjort ett ganska svagt gruppspel med en trupp som tappat i kraft.

Men faktum är att Kanada kunde mäta sig med Ryssland, ta matchen till förlängning och där vinna efter ett tidigt avgörande mål i sudden death (som det såklart alltid är i hockeysammanhang). Imponerande.

Man kan argumentera för att det var lite orättvist, man kan absolut hävda att det var lite ologiskt, men man kan inte slå undan det faktum att kanadensarna nu minst ska spela bronsmatch i Hockey-VM 2021.

Men mot USA i en semifinal kommer man att behöva steppa upp ganska ordentligt. Den saken är säker.

Odds på Hockey-VM

Märk väl att det här blir andra gången som USA och Kanada gör upp i Hockey-VM 2021, med ett första möte i gruppspelet som det som trots allt ligger som en grund till den här matchen.

Då var det USA som var det starkare laget och vann med hela 5-1, efter att Kanada egentligen aldrig varit riktigt inne i matchen.

USA har tre vinster på de fyra senaste mötena mellan lagen – alla fyra möten i VM – och senast man möttes i en slutspelsmatch i Hockey-VM var så sent som 2018. Då vann USA med 4-1.

Min känsla är att USA fortsatt är ett bättre lag än Kanada. Det ändras inte av det faktum att Kanada kunde slå ut Ryssland i kvarten.

USA moneyline spelas till 1,83 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA moneyline
Odds: 1,83
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:15, lördag 5 juni 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: