Speltips USA – Sverige 21/5: Tidig matchstart

Martin Efvergren Publicerat: 21 maj 2022

USA och Tre Kronor gör upp om viktiga poäng i gruppspelet av ishockey-VM 2022 i Finland. Matchen spelas lördagen den 21 maj med nedsläpp kl 11:20.

USA – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fyra spelade matcher av gruppspelet i hockey-VM toppar Sverige grupp B med sina elva poäng. USA har inte gått fram lika övertygande och har tagit åtta poäng vilket ger en tredje plats i gruppen där de fyra bästa går vidare till slutspel.

USA inledde med att besegra Lettland i premiären med 4-1. Därefter fick man problem mot Österrike i den andra matchen. Tack vare en kvittering kunde man dock ta matchen till förlängning där Luke Hughes satte det avgörande målet för amerikanerna.

I den näst senast matchen mot Finland räckte man inte till utan fick se sig besegrade med 4-1. I torsdags tog man sedan en planenlig seger med 3-0 mot Storbritannien.
ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tre Kronor går för gruppsegern

Sverige har övertygat i sina första fyra matcher av gruppspelet i detta hockey-VM. I synnerhet med tanke på att förväntningarna var relativt lågt ställda på förhand.

Efter tre raka, mer förväntade segrar, var Tre Kronor underdogs i onsdagens möte mot hemmanationen Finland. Då steppade man upp ytterligare en nivå och svarade för en disciplinerad insats. Man tog ledningen i den första perioden, men finnarna kom tillbaka och hade vänt till 2-1 inför den tredje. Där kunde Joel Kellman kvittera och ta matchen till förlängning och straffar som Sverige till slut vann.

Johan Garpenlövs manskap går nu för gruppsegern då man har att möta mer beskedligt motstånd i form av Norge och Lettland i de två sista omgångarna. En seger mot USA skulle således sätta Tre Kronor i ett väldigt bra läge för att vinna gruppen.

Sverige tillhör inte förhandsfavoriterna att vinna detta VM, men man ser ut att ha fått ihop ett starkt kollektiv. Framförallt har man en backuppsättning som kanske är turneringens bästa. Därtill är konkurrensen inte direkt mördande när Ryssland inte deltar.

USA räckte inte till mot Finland och man var nära att få stryk av Österrike. Tre Kronor bör ha goda chanser att vinna den här matchen och mitt spel blir helt enkelt en rak tvåa, att Sverige vinner matchen till 1.96 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1.96
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 11:20, lördag 21 maj 2022
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: