Allt du behöver veta inför JVM 2021: Odds, Sveriges trupp, spelschema & rekar!

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2020

JVM inleds den 25 december 2020 och avslutas den 5 januari 2021. Odds, grupper, spelschema och trupper inför årets turnering finns här!

Den 25 december 2020 kör JVM igång och turneringen sträcker sig sedan en vecka in på det nya året. JVM 2021 kommer att avgöras på ett lite annorlunda vis, men förhoppningen är att kunna spela hela turneringen trots rådande smittoläge i världen. JVM 2020/2021 blir alltså speciellt på många sätt.

Sverige, som har vunnit turneringen två gånger genom historien, har förhoppningar om att skrälla. 1981 och 2012 har Juniorkronorna vunnit turneringen, med flertalet andra silvermedaljer och starka prestationer. Förra gången slutade det med brons.

Vilka är favoriter att vinna JVM 2021?

Betway satsar väldigt hårt på JVM och erbjuder redan nu matiga odds inför turneringen, men också inför de inledande omgångarna. Du kan registrera dig här – och då ta del av en bonus på 100 kronor för nya kunder hos Betway.
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Vilka är då favoriter till att vinna JVM och hur ser oddsen ut inför turneringen? Sverige är en outsider på förhand och värdnationen Kanada är som väntat oddsmässig favorit.

Kanada – 2,30
Ryssland – 3,80
USA – 5,50
Finland – 11,00
Sverige – 11,00
Tjeckien – 36,00
Schweiz – 51,00
Tyskland – 51,00
Slovakien – 71,00
Österrike – 301,00

Grupperna i JVM 2021

Kanada (1,40), Finland (3,20), Schweiz (21,00), Tyskland (21,00) och Slovakien (41,00) utgör Grupp A. Oddset inom parentes är oddset för att laget i fråga ska vinna sin grupp. Som ni kan se är Kanada enorma favoriter, både till att vinna gruppen och hela turneringen. Men Finland ska inte underskattas och kan med rätt plankträff ställa till det för kanadensarna.

Ryssland (2,50), USA (2,75), Sverige (4,00), Tjeckien (11,00) och Österrike (201,00) utgör Grupp B och på pappret är det en betydligt tuffare grupp. För svensk del väntar inte mindre än tre motståndare som man på sämre dagar kan förlora mot och det gäller att vara med från alla första stund.

Fyra lag går vidare till kvartsfinal och då är det seedning baserat på resultaten i gruppspelet som gäller. Därmed möter ettan i den ena gruppen fyran i den andra, och så vidare.

Regler kring JVM 2021 – corona och restriktioner

Med rådande smittskyddsläge finns det också tuffa restriktioner som omringar det här mästerskapet och det är tuffa krav för att få spela. Exempelvis kommer man att testa samtliga spelare varje dag och det krävs att man är negativ för att man inte ska isoleras och uteslutas från spel. Det kan bli en faktor att hålla koll på.

Men det finns också andra säkerhetsföreskrifter som inte vanligtvis råder när det är dags för ett JVM. Det är till exempel krav på ansiktsmask, överallt förutom på isen och i sitt egna hotellrum. När spelarna värmer upp, äter, har taktikgenomgång eller transporterar sig måste man hela tiden ha på sig mask.

För svensk del återstår det att se om det här kan bli en liten nackdel – eftersom merparten av spelarna i Sverige inte samma maskvana som flera andra länders spelare. Däremot får vi hoppas att det inte påverkar prestationerna på själva isen.

JVM 2021 i Edmonton (Rogers Place)

Samtliga matcher i hela JVM 2021 kommer att spelas i den mäktiga arenan Rogers Place, men utan publik, i kanadensiska Edmonton. Detta för att undvika onödigt resande och hitta ett smidigt sätt för lagen att kunna spela matcherna, ta sig till och från hotellet, och undvika att vara i kontakt med allmänheten.

Tänk på att rinken är väsentligt mindre än svenska rinkar och vanligtvis är det här en liten nackdel för Sverige när man spelar på nordamerikansk mark. Det är helt enkelt delvis en annan typ av ishockey som kommer att spelas.

Sverige spelschema i JVM 2021

26 december: Sverige – Tjeckien
28 december: Österrike – Sverige
30 december: Ryssland – Sverige
31 december: Sverige – USA

Därefter väntar förhoppningsvis kvartsfinal i början på det nya året, närmare bestämt den 2 januari 2021. Samtliga matcher spelas i Rogers Place i Edmonton. Grupptabellen kommer att ligga till grund för hur slutspelet spelas.

Sveriges trupp till JVM 2020/2021

Hur ser Juniorkronornas trupp till JVM i år ut? Jo, det är en stark trupp som man har med sig, om än med viss avsaknad av riktigt stora stjärnor. Det gör också att den är aningen svårbedömd på förhand, inte minst i ett internationellt perspektiv.

MÅLVAKTER
Hugo Alnefelt, HV71
Calle Clang, Rögle BK/Kristianstad
Jesper Wallstedt, Luleå HF

BACKAR
Philip Broberg, Skellefteå AIK/Edmonton
Tobias Björnfot, Djurgården/Los Angeles
Victor Söderström, Arizona
Albert Johansson, Färjestad BK
Helge Grans, Malmö Redhawks
Emil Andrae, HV71
Ludvig Hedström, Djurgården
Gustav Berglund, Västerås/Frölunda
Alex Brännstam, Djurgården

FORWARDS
Alexander Holtz, Djurgården
Lucas Raymond, Frölunda
Simon Holmström, New York Islanders
Arvid Costmar, Linköping HC
Oskar Kvist, Brynäs IF
Emil Heineman, Leksand IF
Albin Sundsvik, Skellefteå AIK
Elmer Söderblom, Frölunda
Noel Gunler, Brynäs IF
Zion Nybeck, HV71
Oscar Bjerselius, Djurgården
Theodor Niederbach, Frölunda
Oskar Olausson, HV71
Jonathan Wikström, HV71

Dagens bästa speltips från JVM på Spelbloggare

Vi kommer att bevaka JVM 2021 på ett intensivt sätt och erbjuder dagligen speltips från mästerskapet i Edmonton – med fokus på Juniorkronornas matcher. Klicka här för att hitta marknadens bästa oddsbonusar just nu och se till att besöka sajten dagligen för att ta del av våra gratis rekar, odds och speltips.

Jämför odds:


Ingress


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds:


Ingress


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: