Speltips Finland – Ryssland 20/2: OS-final

Axel Sjödin Publicerat: 20 februari 2022

Det gäller att ställa klockan för den som inte vill missa OS-finalen mellan Finland och Ryssland i herrarnas hockey.

Finland - Ryssland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev tillslut de två förhandsfavoriterna som tog sig hela vägen till final och avslutningen på OS kommer att bli väldigt intressant att följa med neutrala ögon. Det är de två lag som besegrat Tre Kronor hittills som möter varandra och det krävdes förlängning i båda fallen.

Finland är iallafall det lag som har imponerat mest under turneringen hittills och kliver in i finalen som knappa favoriter. De finska lejonen har varit oerhört stabila under internationella turneringar de senaste åren och detta OS har inte varit något undantag.

Det finns en väldig trygghet i laget där de har en otroligt stark defensiv som grund. Deras semifinal mot Slovakien där de tog ledningen i första perioden och sedan stängde igen var ett typexempel på vad detta Finland kan göra. De satte sedan 2-0 i öppen kasse i sista minuten och bokade sin plats i finalen.

Gruppspelsmatchen mot Sverige visar också att de har en väldigt fin moral i truppen. Tre Kronor gick upp i en 3-0-ledning under andra perioden, men Finland lyckades i tredje få kvittera matchen till 3-3 och därefter i avgöra tidigt i sudden death.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ryssland har haft marginalerna på sin sida

Ryssarna har även de ett starkt lag och har tagit sig till finalen trots att ett par av deras största stjärnor inte riktigt har kommit in i turneringen ens. Då KHL släpper spelare till OS så kommer Ryssland alltid att vara en av favoriterna i dessa sammanhang, även om deras bästa spelare spelar på andra sidan Atlanten.

Ryssland har dock inte varit lika imponerande som Finland vill jag hävda då de öppnade turneringen avvaktande mot både Danmark och Schweiz. Mot Tjeckien blev det dock åka av i det sista gruppspelsmötet som de vann med 6-5 efter sudden death, men i övrigt har de knappast öst in mål och deras offensiva spelare har inte riktigt kommit igång så som man önskat.

Det var väldigt små marginaler som gjorde att ryssarna vann rysaren mot Tre Kronor i semifinalen och det krävdes tillslut hela åtta straffomgångar för att skilja lagen åt.

Finland är välförtjänta favoriter och har här chansen att ta sitt första OS-guld någonsin. För 2.40 gånger pengarna hos Expekt spelar vi på att finnarna vinner under ordinarie tid och blir olympiska mästare lagom till frukost.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland vinner
Odds: 2.40
Bolag: Expekt
Spelstopp: 05:10
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: