Speltips Finland – Tjeckien 15/12: Premiär i Finland!

Oskar Jörnevik Publicerat: 14 december 2022

Finland möter Tjeckien i Swiss Hockey Games, i Helsingborg under torsdagen den 15 december med nedsläpp klockan 17.30.

Finland - Tjeckien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jukka Jalonen och hans finska lejon kom sist i Karjala Cup i den senaste turneringen, trots att man slog Sverige i den sista matchen på ett imponerande sätt. Finland som vann VM under 2022 har gjort ett mycket bra år och leder den europeiska hockeyn, världshockeyn för den delen med. Finland som spelar sin första match hemma i Helsingfors i Swiss Hockey Games, har tagit ut en spännande trupp och dt innehåller endast tre spelare som spelade Karjala Cup.

Tjeckisk hockey mår också bra för tillfället, då man nöp bronset i VM turneringen senast. I Karjala cup senast hade man vunnit turneringen ifall de hade slagit Schweiz i sista rundan, men fick ge sig efter förlängning. Tjeckiens leds av finska Kari Jalonen som också har tränat det finska landslaget och som känner finsk hockey på ett mycket bra sätt. Tjeckerna har ett bra lag på pappret här och får anses vara ett av lagen som mycket väl kan vinna denna turnering.

Tjeckerna har ett litet övertag på Finland när det kommer till Euro Hockey Tour, det Tjeckien har två raka segrar. Senast i Karjala där Tjeckien vann med klara 5-2, trots att tjeckerna endast fick till 19 skott på mål. Lagen möttes även i VM turneringen senast, då vann Finland men då var det helt olika lag som ställdes på banan, mängder av NHL-spelare som inte är med under torsdagskvällen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två skickliga trupper

Finland har som sagt endast plockat ut tre spelare som också spelade Karjala Cup, det är lirarna Miro Aaltonen, Joona Ikonen och Iiro Pakarinen. I truppen finns även ett par SHL lirare i Tony Sund, Julius Honka, Juhani Tyrväinen, Mikael Ruohomaa och målvakten från Växjö Emil Larmi. Finland har ett bra lag på pappret här i Swiss Hockey Games med tunga namn som Tony Rajala, Teemu Hartikainen och Markus Granlund som alla tre håller hög europeisk klass, nästintill NHL-klass.

Tjeckien har inte alls lika namnkunnigt lag som Finland men har fortfarande plockat ut ett mycket slagkraftigt lag. Backen från Brynäs David Sklenicka finns med i truppen och han har gjort en mycket bra start i Brynäs-tröjan. Även SHL-bekatingarna Michael Spacek och Thomas Zohorna finns med i truppen och framförallt finns herrar som Vladimir Sobokta och Matej Stransky, som håller hög europeisk klass. Målvakten Simon Hrubec kan vinna matcher på egen hand.

Jag håller Finland som det vassare laget i denna premiär, mycket för att truppen är starkare än Tjeckiens och mycket för att hemmaplanen väger tungt. Det är många biljetter sålda till matchen under torsdagen och räkna med bra tryck. Finland står i bra odds och är spelbara här. Trots att Tjeckerna vann med 5-2 senast, var det ett Finland som spelmässigt inte alls var mycket sämre. Gäller för Jukka Jalonen och hans grabbar att få med sig ett bra resultat från denna turnering och då är premiärmatchen viktig. Rak etta på Finland är ett mycket bra spel.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland rak
Odds: 1,97
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, torsdagen den 15 december 2022
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: