Speltips inför JVM: Finland – Tjeckien 29/12 – INSTÄLLD

Oskar Jörnevik Publicerat: 29 december 2021

Matchen är inställd och därmed är speltipset inte längre aktuellt

Finland U20 - Tjeckien U20

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland har ett guld 2019 och efter det två raka bronsmatcher, där man en gång vunnit brons och en gång förlorat bronset. I år ser det mycket bra ut på pappret, och hamnade i den lite mer enkla gruppen då den riktigt farliga motståndaren är Kanada. Finland har spelt tre matcher i Kanada, en träningsmatch där man slog USA och två gruppspelsmatcher. Den första var mot Tyskland, där Finland fick kämpa lite och vann “bara” med 3-1. Matchen efter mot Österrike såg det bättre ut, delvis för att det var sämre motstånd och delvis för att Finland steppade upp, det blev hela 7-1 till smålejonen.
Tjeckerna har inte alls varit bra, detta JVM, men mycket kan ändras då truppen håller ganska hög nivå. Tjeckerna tar sig alltid till slutspel, men brukar historiskt sätt ta slut redan i kvarten. Torskade sin första gruppspelsmatch mot Kanada med 6-3, det var dock en ganska bra insats av Tjeckien. I den andra matchen i gruppen, då mot Tyskland, en match Tjeckerna borde vunnit men förlorade med 2-1. Slutspel kommer ordnas då Österrike kommer att slås, men problemet är att man troligtvis hamnar fyra i gruppen vilket kommer ge Sverige, USA eller Ryssland i kvarten.
100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte varit i samma grupp sen 2018

Finlands trupp innehåller mestadels spelare från SM-Liiga, alltså deras egna. Joakim Kemell har nästintill snittat en pinne per match i SM-Liiga vilket är en enormt bra prestation. I JVM spelet har Brad Lambert lyckats göra 1+4 på sina inledande två matcher. Samuel Helenius har även han stått för en fin poängproduktion så här långt. Finnarna har en av turneringens bästa backar också, i Topi Niemelä som nästan snittar en poäng per match i SM-Liiga från sin backplats.
Som det nämndes tidigare så är tjeckerna ett skicklig lag på pappret. Sex spelare spelar tills vardags i Kanada och gör det bra. Michal Gut och Jan Mysak är två lirare som snittar en poäng per match i juniorligor i Kanada som har högt anseende. Det är dessa två killar tillsammans med Pavel Novak som ligger topp tre i interna poängligan. Tjeckerna har en del problem med defensiven, framförallt när lagets skickligaste back i David Jiricek gick sönder i öppningsmatchen.
Detta är en match där Finland bör vinna, med ett par puckar. -1.5 Finland blir spelet och betalar tillbaka 1.75, vilket är ett bra odds. Finland har kommit igång och hade man varit lite mer påkopplade mot Österrike hade det blivit tvåsiffrigt. Tjeckerna har haft problem att få igång sitt spel och lägger all sin kraft till att slå Österrike. Som sagt var det över fyra år sedan lagen möttes i tävlingssammanhang på juniornivå så det kommer inte bli någon överskattning från Finlands sida här. Lycka till!

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Finland -1.5
Odds: 1.75
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 20.00, onsdagen den 29 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds:

window.oddspediaWidgetMatchCenter5822938 = {
api_token: ”5a53e9cce64101cbce64a92a2ebb8e4f891ad0d97c7b043a947df26c7f53”,
match_id: ”5822938”,
type: ”match-center”,
domain: ”www.spelbloggare.se”,
selector: ”oddspedia-widget-match-center-5822938”,
width: ”0”,
theme: ”0”,
odds_type: ”1”,
language: ”sv”,
primary_color: ”#283E5B”,
primary_color_opacity: ”90”,
secondary_color: ”#53647B”,
accent_color: ”#00B1FF”,
font: ”Roboto”,
logos: ”true”,
image: ”true”,
best_odds: ”true”,
header: ”true”,
odds: ”true”,
featured_bookie: ”0”,
limitVisibleOperators: ”15”
};