Speltips inför Sverige – Finland 10/2: Sista matchen i Sweden Hockey Games

Simon Pålsson Publicerat: 9 februari 2019

Förhoppningen är att det svenska landslaget Tre Kronor ska gå ut på allra bästa sätt från Sweden Hockey Games genom att slå Finland på hemmaplan.

Annons:

Efter en intensiv hockeyhelg är vi nu framme vid den sista speldagen i Sweden Hockey Games, en turnering som även den här gången får ses som ett lyckat event. Med helt okej publiksiffror, underhållande ishockey och mycket spänning går det inte att klaga särskilt mycket på det hela. Nu vore det trevligt om Tre Kronor kunde se till att avsluta turneringen på ett bra sätt.

Det började nämligen inte särskilt bra när laget föll mot Tjeckien redan i premiären. Detta trots att Sverige redan vunnit två gånger om mot tjeckerna under pågående Euro Hockey Tour. Därefter har det dock visat sig att Tjeckien är riktigt vassa nu då de också vann komfortabelt mot Finland i omgången därpå.

Sverige däremot studsade tillbaka med en tung 4-2-vinst mot Ryssland i senaste omgången och då såg spelet betänkligt mycket bättre ut. Det handlade inte minst om farten i det egna spelet, där det som såg så uddlöst ut mot Tjeckien nu såg mer beslutsamt ut. Det bådar gott inför avslutningen mot Finland.

Ett rivalmöte väntar

Märk väl att mötena mellan Finland och Sverige fortfarande har en tydlig tendens att bli lite mer fysiskt betonade än andra matcher. Det är väl egentligen tudelat varför det blir så, men att det här är två fysiska lag och två nationer som ofta premierar en fysisk ishockey känns självklart. Det är också två lag som har byggt upp en tydlig rivalitet på olika nivåer inom landslagshockeyn.

Finland har förlorat båda sina matcher hittills och ser direkt klena ut just nu, då i offensiva termer. Det händer för lite i det egna spelet och även fall defensiven inte är helt under isen blir det svårt att vinna hockeymatcher med så få skott, så få bra lägen och framför allt så få mål i matcherna.

Det gör att vi tror på hemmalaget här. Inför publiken i Hovet bör Sverige dessutom ta kommandot. Det går inte att räkna med någonting annat än så.

Sverige vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:30, söndag 10/2
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo