Speltips inför Sverige – Ryssland 10/11: Tätt möte i Karjala Cup

Simon Pålsson Publicerat: 8 november 2018

Det är dags för den andra matchen i Karjala Cup där Sverige gäller som underdog inför mötet med Ryssland. Här kliver vi in på målmarknaden.

Annons:

Karjala Cup fortsätter i helgen och för den som inte har någonting inplanerat mitt på dagen denna lördag är det bara att sätta sig i tv-soffan. Då spelar nämligen Tre Kronor mot Ryssland i ett aktat möte i den andra omgången av turneringen.

Det är också starten på en intensiv helg då Sverige dagen efter spelar mot Finland i det som kan vara ett avgörande möte. Som vanligt i dessa sammanhang är det inte helt enkelt att veta exakt var lagen står – det är trots allt någon slags reservvariant av landslagen som drabbar samman – men tack och lov har nu en omgång redan spelats.

Där vann Sverige med nöd och näppe mot Tjeckien, 3-2, medan Ryssland enkelt manövrerade ut Finland. Tendensen med starka ryska landslag i dessa europeiska turneringar har blivit allt tydligare och har såklart att göra med tillgången på spelare.

Ingen sprakande målfest

Sverige och Ryssland spelar mot varandra med väldigt jämna mellanrum och har bara sedan 2017 års start spelat mot varandra sju gånger. Det har blivit mestadels jämna matcher, med ett litet övertag för svensk del. 4-3 i matcher gör att det är Tre Kronor som har det psykologiska övertaget här.

En annan intressant sak so mgår att notera från dessa inbördes matcher är hur målsnåla de tenderar att bli. I fem raka matcher har vi fått se max fyra mål och det har mer att göra med hur tungt lagen lutar mot den defensiva sidan. För svensk del är ett problem att våra offensiva spetsspelare tidigt lämnar för NHL. Det gör Sverige lite svagare offensivt.

Det tror vi kommer märkas här också.

Under 5,5 mål spelas till 1,71 gånger pengarna hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  12:00, lördag 10/11
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo