Speltips inför Sverige – Tjeckien 15/12: Euro Hockey Tour

Simon Pålsson Publicerat: 14 december 2019

Tjeckien ser urstarka ut och har så gjort under hela 2019. Kan man sätta stopp för Tre Kronor för femte gången i rad?

Annons:

På söndagen, redan vid lunchtid, är det nedsläpp i det som blir den allra sista matchen för svensk del i pågående Channel One Cup i Ryssland. Här är det också viktigt att komma ihåg att det här blir årets sista match för Tre Kronor i nuvarande tappning. Det är nämligen här och nu som 2019 års Euro Hockey Tour går i mål.

Sverige ställs nu mot ett tjeckiskt landslag som man faktiskt haft enormt svårt för under 2019. Faktum är att laget nu står på fyra (!) raka förluster mot Tjeckien – alla under 2019 – med ganska god marginal i alla matcherna dessutom. En anledning är att Tjeckien har träffat rätt med lite av en gyllene generation, men man ska inte heller blunda för att deras spelsätt bevisligen inte riktigt passar för Tre Kronor som läget är nu.

Tre av förlusterna har kommit till under Euro Hockey Tour, men man får inte glömma den svidande förlusten i sommarens världsmästerskap. Det var väl det yttersta beviset på att Tjeckien allt mer blivit en maktfaktor och att man inte längre kan avfärda tjeckerna som aningen sämre än de andra tre topplagen från Europa.

Annons:

Full fart framåt

Man ska inte överskatta betydelsen av matcherna som lagen gör upp i när det är Euro Hockey Tour, oavsett om det är matcher på hemmaplan eller i någon av de andra värdnationernas turneringar. Det är liksom en blandning på träningsmatcher och tävlingsmatcher vi har att göra med här.

Inte sällan gör det att matcherna i sig är aningen avslagna, inte minst då lagen tenderar att röra om i trupperna och ta med lite nya namn inför varje turnering. Det är en brasklapp som man alltid vill ha nämnd på förhand.

Men det mest relevanta ur ett spelperspektiv är att fokusera på de tidigare matcherna i turneringen. Sverige öppnade med en tung vinst, 4-3, mot Ryssland. Efter det åkte man på ordentligt med däng mot Finland, 5-1, i en direkt pinsam historia för Tre Kronors del.

Det här går att jämföra med Tjeckien som totalt står på fyra raka vinster (innan lördagens möte med Ryssland), om vi räknar med de tre vinsterna i Karjala Cup senast. Det är ett formtoppat tjeckiskt landslag som kliver in i mötet med Tre Kronor. Hela 2019 har varit lite av en framgångssaga för deras del.

Här tror vi på öppna spjäll och mycket mål. Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,76 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  12:00, söndag 15/12
TV:    tvtio logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: