Speltips inför Tjeckien – Finland 2/5: Intressant möte

Simon Pålsson Publicerat: 2 maj 2019

Tjeckien hoppas kunna göra en ny stark insats i Euro Hockey Tour när Finland väntar i detta speltips torsdagen den 2 maj 2019.

Annons:

Om ett par veckor är det åter dags för världsmästerskapet i ishockey och den här gången står vi inför en turnering som många kommer att njuta till fullo av. Dels finns det många stora lag som känns heta inför turneringen och konkurrensen är verkligen topp, men framför allt väntar många starka spelartrupper och spelare i mästerskapet. Sverige, alltså Tre Kronor, har ett synnerligen starkt lag med många NHL-spelare med sig.

Tjeckien och Finland är två andra nationer som har spännande lag med sig och nu befinner sig de fyra största europeiska utmanarna – alltså Ryssland och Sverige utöver dessa båda lag – i Tjeckien för att ladda upp inför världsmästerskapet i Euro Hockey Tours sista turnering.

På onsdagen spelades premiären där Sverige körde över Ryssland, som är favoriter på förhand, med stabila 6-4 i en väldigt öppen historia. Där blev det tydligt att båda lagen trimmade sin offensiv snarare än sin defensiv för att den vägen stärka självförtroendet inför det som komma skall.

Liknande matchbild att vänta

Om vi ser till tidigare turneringar i Euro Hockey Tour är det Ryssland som varit det stora utropstecknet rent poängmässigt, men ett ungt och spännande tjeckiskt landslag har visat att de allt mer närmar sig övriga stora europeiska giganter. Faktum är att Tjeckien ligger tvåa i totaltabellen den här vändan.

Med det sagt har den tjeckiska spelartruppen inte förstärkts till samma höga standard som Sveriges och Rysslands gjort nu inför den här turneringen, som alltså blir speciell av att lagen snart spelar VM och därför har helt andra spelare tillgängliga. Men det är alltså ett bra lag, med mycket offensiv kraft.

Sverige och Ryssland sparrade ordentligt på onsdagen och känslan är att det blir något liknande när Finland och Tjeckien gör upp på torsdagen. Det finns ingenting att förlora i de här matcherna, men det finns en hel del vinster av att göra starka offensiva matcher inför vad som komma skall senare i maj.

Över 4,5 mål spelas därför till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  17:30, torsdag 2/5
TV:   svtett logo  svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: