Speltips inför Tjeckien – Sverige 4/5: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 2 maj 2019

Tre Kronor är favoriter enligt vårt speltips i lördagens möte med Tjeckien den 4 maj. Perfekt uppladdning inför ishockey-VM för Sveriges del.

Annons:

Nu närmar sig världsmästerskapet i ishockey i rasande takt och plötsligt är det bara någon vecka bort innan vi på allvar kan sätta tänderna i ishockey på toppnivå. För att ladda batterierna och sammansvetsa det nykomponerade laget har Tre Kronor med sig sin VM-trupp till pågående Czech Hockey Games, som just nu spelas på tjeckisk mark.

Det är som sagt en bra uppvärmningsturnering inför vad som komma skall, men märk väl att det också är en del av Euro Hockey Tour. Det är det koncept som fyra europeiska storheter deltar i – Sverige, Finland, Tjeckien och Ryssland – där Tre Kronor haft en mycket tung säsong fram till nu.

Men nu är det såklart helt andra förutsättningar som gäller. Sverige brukar ha SHL-spelare och en och annan KHL-spelare med sig till dessa turneringar, men nu är laget späckat av spelare direkt från NHL. Det förbättrar såklart spetsen och gör att laget är på en helt annan nivå än vanligt. Därför ska man akta sig för att blicka tillbaka på tidigare resultat under Euro Hockey Tour, där tjeckerna alltså varit klart bättre än Tre Kronor hittills. Den tiden känns förbi nu.

En given favorit

Tjeckien har varit Euro Hockey Tours positiva överraskning hittills, men i premiären i hemmaturneringen blev det förlust med uddamålet mot Finland. Det blev tydligt att varken tjeckerna eller finnarna har en trupp som kan mäta sig med Sveriges. Det bör också bli tydligt när Sverige gör upp med Tjeckien i den andra omgången av turneringen.

Tre Kronor å sin sida imponerade stort i sin premiär av den här turneringen, med vinst med 6-4 mot Ryssland. Det var två lag som verkligen ville trimma sin offensiv i den matchen och det märktes. Målvakterna lämnades ensamma lite väl ofta och det går att ställa vissa frågetecken kring den defensiva organisationen, men när matcherna i princip inte gäller någonting är det såklart att lämpligt att trimma offensiven inför stundande VM-turnering.

Elias Petterson – som haft en magisk debutsäsong borta i NHL – stod för tre assist och var en av matchens stora förgrundsfigurer. Med stor sannolikhet är den unga forwarden sugen på att fortsätta imponerade lika hårt i nästa möte.

Sverige att slå Tjeckien spelas till 2,00 gånger insatsen hos Unibet. Då är det under ordinarie tid som gäller.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, lördag 4/5
TV:   svtett logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: