Speltips inför Tjeckien – Sverige 6/2: Euro Hockey Tour är tillbaka

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2020

Det blir ett spel på att skrällen sker redan i den första omgången av Sweden Hockey Games, där Tjeckien tar sig an Sverige och Tre Kronor.

Annons:

På torsdagen är det äntligen dags för årets upplaga av Sweden Hockey Games – som 2020 alltså spelas tidigt i februari. Det är annars en turnering som kan variera lite i när den avgörs, men på vårkanten brukar det alltid vara.

Som vanligt är det alltså dags för Sweden Hockey Games under vårkanten och just det här året går hela skapelsen under namnet Beijer Hockey Games. Det är en turnering som likt de andra turneringarna i Euro Hockey Tour riktar sig till de fyra stora nationerna i europeisk ishockey.

Just det här året spelas matcherna i Globen och den svenska huvudstaden står därmed för värd för någonting som kan vara av vikt inte minst för Tre Kronor vad gäller att vässa formen.

En viktig sak att ha med sig är att Sverige inte har vunnit den här turneringen sedan 2012. Då vann man två år i rad. Det är såklart inget sundhetstecken att resultaten i övrigt har halkat efter. Med sina tolv guld i historien är Sverige dock dominanterna i ett längre perspektiv.

Annons:

Sverige kan få det tufft

Sverige ställs alltså mot Tjeckien – det lag som har tagit störst kliv på sistone och som med starka resultat i alla olika hockeysammanhang visat att gapet mellan de största i Europa och de närmast jagande är allt mindre. Det är uppenbart att hockeyn fortsätter att spridas, och då Tjeckien ett av länderna som kan få en slags hävstångseffekt på det.

Men inför matchen mot Tjeckien är det Sverige som ska vara favoriter enligt spelbolagen – och oddset är nere på låga nivåer som 1,80 gånger pengarna. I våra ögon är det en orimlig värdering med tanke på att Tjeckien gjort så fina resultat på slutet.

Märk väl att trupperna som lagen tar med sig till dessa turneringar varierar kraftigt och det krävs ofta någon match innan vi vet exakt vad vi kan vänta av de olika lagen.

Faktum är att Tjeckien hade fyra raka inbördes vinster mot Tre Kronor fram till mötet i december då Sverige vann med 3-1 i Channel One Cup.

Tjeckien draw no bet spelas till 2,55 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tjeckien draw no bet
Odds: 2,55
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 6/2
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

 
Annons:


Annons: