Speltips Schweiz – Lettland 27/12: Stark premiär

Oskar Jörnevik Publicerat: 27 december 2022

Schweiz vann premiären mot Finland medans Lettland spelar i detta nu. Matchen lagen emellan spelas under tisdagen den 27 december 2022 med nedsläpp klockan 22.00.

Schweiz - Lettland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz tog en meriterande seger i den första matchen under JVM mot Finland. Den var långt ifrån ovälförtjänt då Schweiz vann skotten med klara 27-16. Schweiz har varit riktigt bra i sina tre senaste matcher då man slagit Finland, Sverige och Tjeckien. Jag tror Schweiz kommer ta en slutspelsplats och bli en mycket jobbig motståndare för topplagen här i Kanada.

Lettland har inget vidare lag på pappret under detta JVM och har varit dåliga i träningsmatcherna. Lettland har varit ganska skapliga i de senaste turneringarna men har nu inte jättehöga förväntningar på sig efter tolv insläppta mål på bara två träningsmatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark defensiv

Schweiz har en mycket stark defensiv och spelade otroligt fint mot Finland. Attilio Biasca är en oerhört fin offensiv spelare och kommer bli viktig för Schweiz. 2004-födda Jonas Taibel gjorde två assist i matchen mot finnarna. Som jag skrev i speltipsen förra gången så är backarna Lian Bichsel och Brian Zanetti otroligt viktiga i defensiven och fick lyfta mycket istid. Kevin Pasche fick chansen mellan stolparna och såg stabil ut.

Jag ska inte såga Lettlands trupp fullt ut då man har många intressanta spelare i truppen. Fyra i laget är draftade. Två av lirarna finns i Luleås organisation och de är Dans Locmelis och Sandis Vilmanis. Backen Niks Fenenko spås en lysande framtid då han spelar sitt andra mästerskap och är född 04, spelar till vardags i QMJHL. Målvaktssidan ser bra ut för Lettland och i skrivande stund spelar Lettland mot USA och då får Berzins chansen mellan stolparna.

Schweiz har ett bättre lag på pappret än vad Lettland har. Lettland spelar som sagt i skrivande stund och har 0-0 mot USA efter 15 minuter. Det kommer alltså bli tunga ben på Lettland efter matchen och det blir en ny fight inom 22 timmar, inte optimalt. Schweiz -1.5 finns till riktigt fina odds och det hugger jag direkt. Schweiz har sett riktigt fina ut och har en otroligt fin tränarstab. Tror det finns chans för en kvartsfinal för detta schweiziska juniorlag.

  Sätt in 100 kronor – få 100 kronor gratisspel O

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz -1.5
Odds: 1,96
Bolag: Unibet
Spelstopp: 22:00, tisdag den 27 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: