Speltips Schweiz – Tjeckien 17/12: Måstematch

Oskar Jörnevik Publicerat: 17 december 2022

Schweiz möter Tjeckien i andra rundan av Swiss Hockey Games under lördagen den 17 december med nedsläpp klockan 20.15.

Schweiz - Tjeckien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz är ett nytt lag i Euro Hockey Tour eftersom Ryssland inte får delta. Det betyder också att Euro Hockey Tour får en ny destination, i ett bra hockeyland Schweiz. Schweiz har en bra inhemsk liga, då man fått in bra importer och det gjort att den schweiziska landslagshockeyn blivit mycket bättre på senare år. Gårdagens match mot Tre Kronor förlorade dock Schweiz efter overtime trots att man kanske var det bättre laget på banan.

Tjeckien har också ett bra landslag nu för tiden, då man tog brons i VM senast och gått bra i Euro hockey tour turneringarna. Dock är den inhemska ligan inte i närheten av Schweiz, men blir bättre och bättre. Gårdagen lyckades man råna Finland på tre poäng trots att man endast sköt 15 skott på mål. Målvakten Hrubec var riktigt bra och räddade 29 skott.

Schweiz har 3-2 i matcher på de senaste fem matcherna mot Tjeckien. I den senaste matchen som spelades i Karjala Cup vann Schweiz efter övertid men var det bättre laget efter 60 minuters spel. I februari möttes man också, i Sveriges Beijer Hockey Games, då vann Tjeckien med 3-0, trots att skotten vanns av Schweiz.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktig match

Schweiz har ett bra lag på pappret med spelare från den inhemska ligan, men det är också spelare som gjort flertalet matcher i NHL. Damien Riat och backen Dean Kukan stod för målen under torsdagens match. Spelare som Sven Andrighetto, Tyler Moy och Killian Motet håller hög klass.

Tjeckien har blandat lite i ligorna vid sin laguttagning, även den håller bra klass. Michael Spacek, den förra Frölunda-spelaren gjorde två assist. Jiri Smejkal och Thomas Zohorna känner vi igen från SHL. Defensivt är det Brynäs David Sklenicka som får ta ett stort ansvar. Målvakten Simon Hrubec är bra, oklart dock om han får chansen under lördagen.

Schweiz är knappa favoriter enligt oddsen, även jag håller Schweiz som favoriter här. Trots förlusten mot Tre Kronor under gårdagen tyckte jag Schweiz spelade fin ishockey. Tjeckien var inte alls lika bra men fick med sig en seger. Jag tror Schweiz vinner denna match, då man har hemmaplansfördel samt ett bättre lag på pappret, Schweiz måste även vinna denna match för att ha chans att vinna turneringen. En bra bit över två gånger degen på Schweiz är ett bra spel.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz vinner
Odds: 2,55
Bolag: Bwin
Spelstopp: 20:15, lördag den 17 december 2022
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: