Speltips Sverige – Ryssland 12/5: Euro Hockey Tour

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

Tre Kronor spelar mot Ryssland i den första matchen i den sista Euro Hockey Tour-turneringen inför sommarens hockey-VM 2021.

Sverige - Ryssland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var inte mer än en vecka sedan som Tre Kronor avslutade sin turnering Nordic Cup 2021, som fungerade som en första aptitretare och uppladdning inför det som komma skall senare under den här försommaren.

I slutet på maj månad spelar man som bekant hockey-VM och som ett sista led i förberedelserna ska det nu spelas Euro Hockey Tour, där Tre Kronor spelar mot Ryssland i den första av tre matcher.

Senare ska man också till att möta såväl Finland som Tjeckien, precis som brukligt i dessa turneringar. På förhand är det ett Tre Kronor som gäller som liten underdog i mina ögon, eftersom man inte direkt har imponerat.

Visst, mot Norge tog man två vinster, programenligt, men det var inte med någon vidare marginal. Därtill såg man direkt svaga ut mot Danmark och förlorade för första gången någonsin mot ett danskt landslag i ishockey. Det bådar kanske inte så gott.

Med det sagt kommer den VM-trupp som Tre Kronor har med sig till världsmästerskapet inte att vara samma som spelar dessa turneringar, men en hel del spelare kommer att finnas med. Skärpning behövs.

Odds i Euro Hockey Tour

Ryssland har laddat upp med dubbla förluster mot Schweiz, i två riktigt omotiverade insatser, och precis som brukligt är ryssarna inte ett landslag som levererar särskilt bra resultat i betydelselösa matcher. Men när det är dags för världsmästerskap tror jag på ett annat ryskt landslag.

Ryssland har också tre raka vinster mot Tre Kronor, alla på Euro Hockey Tour, men det har också varit förlängning och uddamålsvinster vi har pratat om. I grunden är det två oerhört jämna lag.

Sverige hade uppenbara problem med koncentrationen i Nordic Cup, men nu tänker jag mig ett Tre Kronor som höjer sig en aning. Däremot tror jag inte på målfest. Precis som vanligt lutar det snarare åt andra hållet mellan dessa båda lag.

Under 5,5 mål spelas till 1,61 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,61
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, onsdag 12 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: