Speltips Sverige – Ryssland 13/11: Karjala Cup

Martin Efvergren Publicerat: 12 november 2021

Sverige är favoriter då man ställs mot Ryssland i den andra matchen av Karjala Cup. Matchen spelas lördagen den 13 november 2021 med nedsläpp kl 13.00.

Sverige – Ryssland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tre Kronor svarade för en stabil insats då man besegrade Tjeckien i den första matchen av Karjala Cup som är en del av Euro Hockey Tour. Sverige vann den här premiärmatchen, som spelades på hemmais i Linköping, med 4-1 och det var en rättvis seger.

Johan Garpenlöv har aviserat att det här blir hans sista säsong som förbundskapten för Tre Kronor och efter misslyckandet i VM i våras var det nog extra viktigt att få en bra start i den första tävlingsmatchen. Framförallt visade målvakten Lasse Johansson att han kommer bli en mycket viktig pjäs i Garpenlövs lagbygge. Därtill gav också det stora antalet Schweiz-proffs positiva besked.

I den här svenska Karjala Cup-truppen finns inte mindre än åtta spelare som är hemmahörandes i den schweiziska ligan. Vissa frågetecken har höjts om huruvida den ligan är så bra att så pass många spelare ska ta plats i Tre Kronor. I den frågan gav spelare som Tömmernes, Hansson, Olofsson och Klingberg svar på tal.

Nu går så den här turneringen vidare till att spelas på finsk mark då Sverige ställs mot Ryssland i Hartwall Arena i Helsingfors.

Ryssland vann Karjala Cup förra året men har ett, på pappret, svagare lag den här gången. De gjorde också en ganska blek insats mot Finland i deras första match som spelades i Helsingfors i torsdags. Ryssarna gick mållösa då hemmalaget vann matchen med 3-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Revanschsuget Tre Kronor

Att döma av de två inledande matcherna i Karjala Cup kommer stå mellan Sverige och Finland i kampen om turneringssegern. Sverige var favoriter mot Tjeckien i onsdags och är också ganska klara favoriter i den här matchen mot Ryssland.

Ser vi till inbördes möten är det dock fördel Ryssland. De har vunnit de fyra senaste mötena men det har varit jämna match där tre av dessa avgjorts efter förlängning och straffar. Senast lagen möttes var i Czech Hockey Games i våras, då vann Ryssland med 6-4.

Men nu är det nya förutsättningar och till väldigt stor del nya spelare och det förflutna lär spela mindre roll. Sverige går för att få spela en potentiellt avgörande final mot Finland på söndag och då lär det krävas en seger här.

Mot ett oerfaret ryskt landslag ser förutsättningarna goda ut. Lars Johansson är förmodligen KHL:s och hela Europas bästa målvakt och hans insats mot Tjeckien försvagade inte direkt hans aktier. Visserligen var det mot ett ganska svagt Tjeckien och eventuellt kommer han att ställas på större prov i den här matchen.

Efter fiaskot i VM har Garpenlöv och hans manskap en hel del att bevisa och det tror jag att man är väldigt taggade på att göra i den här turneringen. Mitt spel blir att Tre Kronor vinner den här matchen och det spelas till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, lördag 13 november 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo