Speltips Sverige – Ryssland 16/12: Viktig turnering!

Oskar Jörnevik Publicerat: 15 december 2021

Torsdagen den 16 december 2021 är det dags för Channel One Cup, Ryssland tar emot Sverige och det är ett stjärnspäckat hemmalag.

Sverige - Ryssland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige står som hemmalag trots att matchen spelas i Moskva, Ryssland. Det är ett Sverige som i Karjala Cup senast tog tre raka segrar och vann den turneringen. Som det ser ut nu kommer NHL-spelarna komma till OS 2022, skulle dock Corona ta över ännu mer så kanske inte NHL släpper spelarna. Om så är fallet, blir denna turnering otroligt viktig, för spelarna som är uttagna. Sverige har haft stora problem mot Ryssland på senare tid, en seger på Sveriges fem senaste mot Ryssland. Johan Garpenlöv har tagit ut en rutinerad svensk trupp, med spelare från SHL och KHL.

Ryssland kliver in i turneringen redan under morgondagen, då man möter Kanada, även det i Moskva. Ryssland vill och brukar alltid spela bra ishockey hemma i Ryssland. Ryssland har gått ganska risigt under dessa Euro Hockey Tour matcher, fick endast med sig en seger i Karjala senast och i Carlson Hockey Games nollades man i vinstkolumnen. Ryssland har dock tagit ut ett otroligt bra lag inför Channel One Cup. Det förvånar mig inte om någon eller några spelare i denna trupp kommer spela OS i februari 2022.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

KHL-spelare dominerar trupperna!

Sverige har inför Channel One Cup drabbats av ett par återbud i form av Jakob Lilja, Mattias Tedenby och Anders Lindbäck. Sverige har tagit ut ett målvaktspar som består av Magnus Hellberg och Adam Reideborn, till vardags i KHL. En backsida som innehåller mycket skickliga offensiva backar i Lukas Bengtsson, Lawrence Pilut och Adam Almquist. Oscar Engsund som har gjort en magisk säsong med Luleå får chansen i Tre Kronor. Malte Strömwall, Anton Wedin, Emil Pettersson och Oscar Lindberg från KHL är uttagna. Dmytro Timashov blir otroligt roligt att se i Tre Kronor dressen.

Ryssland har som sagt tagit ut en otroligt fin trupp till Channel. Tre målvakter som håller absoluta toppklass i KHL är uttagna. En defensiv som består av namn som Vyacheslav Voynov, Alexei Marchenko och Nikita Nesterov, där alla tre har spelat i NHL. En offensiv som är otroligt intressant där Nikita Gusev sticker ut. Det gör även KHLs poängligaledare i Vadim Shipachyov. Ryssland har helt enkelt tagit ut de bästa spelarna i KHL.

Nej, detta är ett mycket starkt Ryssland. Målsättningen är enkel, Ryssland ska vinna Channel One Cup, punkt. Truppen håller nästintill NHL-klass och är på en annan nivå än övriga lag. Sverige har långt ifrån en svag trupp, men jag tror inte att Tre Kronor rår på ett Ryssland hemma i Moskva. När oddsen nästan ligger på två gånger degen i skrivande stund är det bara att lasta in polletterna. Ryssland har toppspelare i alla fyra formationer och firma Gusev/Shipachyov håller extremt hög nivå. Spelet blir en rak tvåa på Ryssland, matchen spelas i Ryssland trots att Ryssland står som bortalag, det ska inte glömmas. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ryssland vinner
Odds: 1.85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:30, torsdag 16 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: