Speltips Sverige – Slovakien 28/12: JVM fortsätter

Axel Sjödin Publicerat: 27 december 2021

Sverige fick en fin start på turneringen och ställer nu in siktet på Slovakien under natten till tisdag.

Sverige - Slovakien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ryssland var upphaussade som en av de stora turneringsfavoriterna inför, men det var småkronorna som hade överhanden matchen igenom i öppningsmatchen lagen emellan. Sverige gick in i den första periodvilan med en 1-0-ledning som de kunde utöka till 3-0 i andra perioden innan ryssarna kunde ge svar på tal.

De var nära att hämta upp med två snabba mål i den tredje perioden till ställningen 3-4, men Sverige vann tillslut välförtjänt med 6-3 efter att ha satt det sista målet i tom kasse. Nu är en av gruppens två tuffa motståndare redan avklarade med tre poäng i bagaget då de ställs mot Slovakien i den följande omgången.

Sverige visade upp fart i spelet och det finns inte mycket att klaga på från prestationen i öppningsmatchen. Deras powerplay var i synnerhet imponerande då de satte tre av sina sex mål i numerärt överläge, något vi får hoppas att vi får se mer av under turneringens gång.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige trots allt klara favoriter

Slovakien brukar inte göra särskilt mycket väsen av sig i dessa sammanhang och har haft flera tunga år bakom sig både i senior- och juniorlaget. Det är nog ingen som tror att de skulle ha någon större chans på medalj här heller, men deras lag ser trots allt mer spännande ut än vad det har gjort på länge.

Simon Nemec, Samuel Kňažko och Juraj Slafkovský är några av de namn som kan vara värda att lägga på minnet och som vi får följa i Sveriges kommande match. De har absolut förmågan att ställa till problem även för de starka nationerna en bra dag och även om Slovakien är betydligt mer överkomliga än Ryssland så får Småkronorna absolut inte slappna av i den andra gruppspelsomgången.

I skrivande stund så har Slovakien inte spelat sin öppningsmatch mot USA än och det resultatet kan såklart komma att påverka hur vi ser på mötet mot Sverige. Men Sverige lär alldeles oavsett gå in som rätt starka favoriter här, men med låga odds. Kombinerar vi en svensk vinst med under 7,5 mål går det dock att få för 2.04 gånger pengarna hos Expekt.

Även om det svenska laget visade upp sina offensiva kvaliteter mot Ryssland så tror jag inte att Slovakien kommer att kunna bjuda upp till dans på samma vis, därmed valet av underspelet.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige & under 7,5 mål
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: 03:30
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: