Speltips Sverige – Tjeckien 29/12: Toppmatch

Oskar Jörnevik Publicerat: 29 december 2022

Sverige möter Tjeckien i JVM, båda lagen har två raka segrar. Matchen spelas torsdagen den 29 december 2022 med nedsläpp 19.30.

Sverige - Tjeckien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige har startat detta mästerskap på ett bra sätt och har två raka segrar med fina 13-0 i målskillnad. Dock är det möten med Tyskland och Österrike som är gjorda vilket också borde sluta i dessa segrar. Sverige har ett bra lag på pappret och kommer definitivt ta sig till slutspel och troligtvis också till en semifinal, därför är detta möte med Tjeckien väldigt viktigt för att sluta topp två i gruppen. Sverige hade lite tufft med spelet inför denna turnering men har ordnat upp sig, men det är fortfarande inte perfekt.

Tjeckisk hockey överlag mår bra för tillfället. Brons i det senaste VMet för seniorer och en inhemsk liga som också håller bra mått. Tjeckiens start i detta mästerskap har varit hur bra som helst, slog Kanada i första matchen, vilket var en jätte skräll. Vann andra mot slagpåsen Österrike med hela 9-0 och det väntar nu en otroligt viktig match mot Juniorkronorna. Tjeckien gjorde sin bästa match på länge i juniorsammanhang mot Kanada.

Sverige har haft mycket enkelt mot Tjeckien i juniorsammanhang och har fem raka segrar och nio segrar på de tio senaste matcherna. Senaste matchen spelades i början av november med ungefär samma trupper som nu och Sverige vann 4-3.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fina målvakter

Sverige har ett bra lag på pappret, där herrar som Isak Rosen och Fabian Lysell sprutar in poäng medans herrar som Leo Carlsson och Filip Bystedt sprutar in poäng i SHL. Defensiven är inte lika namnstark som offensiven men målvakten Carl Lindbom är troligen den bästa målvakten i hela junior-VM, Carl har en sjukt bra säsong i ryggen med Djurgården och har två raka nollor i detta VM.

Tjeckien har också ett bra lag på pappret där många lirare faktiskt spelar till vardags i Nordamerika. Defensiven är riktigt stark med NHLmeriterande David Jiricheck och interna poängligaledaren Stanislav Svozil. Målvakten Tomas Suchanek spelar sitt andra JVM och är en otroligt bra målvakt.

Två riktigt bra lag möts här i en viktig match. På pappret har Sverige klart bättre offensiv, Tjeckien har bättre defensiv medan Sverige har bättre målvakter. Sverige har fått två bra matcher i benen på liten rink och kommer vinna mot Tjeckien enligt mig, tack vare ett par saker.
1. Bättre målvakter
2. Skickligare offensiv
3. Är ett bättre hockeylag i grunden
Vi får ett riktigt bra odds på juniorkronorna här. Sverige tar sin tredje raka seger och säkrar topp två placeringen i gruppen.

  Sätt in 100 kronor – få 100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige rak
Odds: 1,80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:30, torsdag den 29 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: