Speltips Tjeckien – Sverige 18/12: Det ska avgöras

Oskar Jörnevik Publicerat: 17 december 2022

Tjeckien möter Sverige i en viktig match i euro hockey tour under söndagen den 18 december 2022 med nedsläpp klockan 16.30.

Tjeckien - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckisk landslags hockey går bra för tillfället. Efter bronset i VM2022 har man radat upp flertalet goda prestationer i Euro Hockey Tour turneringarna. Den inhemska ligan blir också vassare för varje år som går. Här i Swiss Hockey League har man hunnit med en match i skrivande stund, en vinst mot Finland som inte alls var välförtjänt. I skrivande stund spelar Tjeckien mot Schweiz, står 0-0 efter andra perioden och det är ett Tjeckien som får kämpa oerhört mycket.

Sverige går bra i euro hockey tour med Sam Hallam som coach. Vann den senaste i Karjala Cup och har god chans på seger i Schweiz efter två raka segrar. Presterade inte sin bästa hockey i matchen mot Schweiz i torsdags, men fick ändå med sig segern. Under lördagen så fick man med sig en straff seger mot Finland, där Tre Kronor sköt hela 46 skott på mål.

Det är otroligt jämt mellan dessa nationer om vi kollar tillbaka på de tio senaste matcherna, alla de tio matcherna är i euro hockey tour. 5-5 står det i inbördes möten i de tio senaste. I den senaste matchen som spelades i Karjala Cup i november vann Sverige med 4-1 efter en ganska tråkig match där skotten blev 17-16 till Tjeckien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vilka har hem turneringen?

Tjeckerna har tagit ut en intressant trupp till denna turnering med skickliga namn som Tomas Zohorna, Matej Stransky, Michael Spacek och Jiri Smejkal. Brynäs backen David Sklenicka finns inte med under lördagens fight med Schweiz. Petr Zamorsky är den backen som vi svenskar känner igen från SHL spel.

Sam Hallam har tagit ut en trupp som mestadels innehåller lirare från den inhemska ligan i Schweiz. Marcus Sörensen har gjort 3+1 på dessa två matcher. Jesper Olofsson har stått för två mål och Jacob De La Rose har 1+1. Defensivt kryllar det va duktiga hockeyspelare och även målvaktssidan är mycket bra på pappret.

Sverige har spelat till sig fyra pinnar så här långt, och vid en vinst på full tid mot Tjeckien så vinner Tre Kronor hela turneringen oavsett utgång i matchen Schweiz-Tjeckien. Att Sverige har ett odds på dryga två gånger pengarna, tycker jag är otroligt. Jag ska förklara varför. Jo, för att tre kronor har ett bättre lag på pappret och framförallt för att Tjeckien spelar en hård match mot Schweiz som är klar i bästa fall 22.30 under lördagen, Tjeckien ska alltså stå redo 16.30 på söndagen mot ett starkt Sverige. Ser inte det som troligt, iallafall inte till det oddset.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 2,24
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 16:30, söndag den 18 december 2022
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: