Speltips Tyskland – Österrike 30/12: Derby i JVM

Oskar Jörnevik Publicerat: 30 december 2022

Tyskland möter Österrike i en mycket viktig gruppspelsmatch under fredagen den 30 december 2022 med nedsläpp 22.30.

Tyskland - Österrike

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tysk hockey har blivit bättre de senaste åren då mycket beror på att Draisatl är en av de största stjärnorna i NHL. Årets upplaga av J20 är inte den bästa tyskarna har haft men är fullt godkänd. Tyskarna var riktigt bra mot Sverige i första matchen och höll jämna steg med juniorkronorna men fick ge sig med 1-0. Match två var det inget snack, Tyskland var ett snäpp för svagt, inte bara ett heller, det blev hela 11-2 torsk mot en bra Kanada.

Österrike har haft det otrolig tufft i detta JVM och har nog det sämsta laget på pappret i detta mästerskap. Efter två matcher har laget 0-20 i målskillnad och det håller såklart inte. Österrike spelar natten till fredagen vid 00.30 mot ett starkt Kanada och möter bara 20 timmar efter slutsignal ett utvilat Tyskland. På pappret den viktigaste matchen i gruppen, då vinnaren i den matchen går till slutspel.

Österrike drog det längsta strået när lagen möttes i en träningsmatch inför mästerskapet. Men i junior-VM sammanhang har Tyskland tre raka segrar på Österrike, men som jag skrivit innan så betyder inte dessa head to head stats så mycket då det är olika trupper inför varje nytt möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vilade förstamålvakten

Tyskland har ett helt okej lag på pappret där en del lirare spelar till vardags i Nordamerika. En av de är Ryan Del Monte, som spelar i London Knights och gör det bra. En annan är Luca Hauf som spelar i WHL. Philip Sinn är en back som leder interna poängligan på tre gjorda pinnar och till vardags spelar seniorhockey på hög nivå. Målvakten som var bra mot Sverige vilades mot Kanada och får chansen igen mot Österrike.

Österrike har banans bästa spelare i sitt lag och det är Vinzenz Rohrer som är draftad i tredje rundan och sprutar in poäng i OHL. Utöver honom är det inga offensiva herrar som sticker ut. Defensiven är det ett namn som sticker ut och det är David Reinbacher som spelar i Kloten och gör en del poäng. Österrike har spelat med alla tre målvakter i truppen, där ingen ligger över 81 % räddningar.

Inget snack om att detta är den viktigaste matchen i gruppspelet för båda lagen. Tyskland är det vassare laget på pappret, men Österrike vann i träningsmatchen innan turneringen. Jag håller dock Tyskland som favoriter här för att Österrike spelar en match mot Kanada med mindre än 21 timmar kvar till matchen mot Tyskland. Det kommer bli tunga ben i matchen Tyskland och tyskarna är utvilade. -2.5 Tyskland finns det riktigt fina odds.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland -2.5
Odds: 1,71
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 22:30, fredag den 30 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: