Speltips Tyskland – Sverige 27/12: Perfekt premiär

Oskar Jörnevik Publicerat: 27 december 2022

Tyskland möter Sverige i Junior-VM under tisdagen den 27 december 2022 med nedsläpp klockan 19.30.

Tyskland - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tysk juniorhockey har varit helt okej de senaste åren då man har två raka kvartsfinaler i JVM sammanhang. Dock har träningsmatcherna inför detta mästerskap inte alls sett värst ut. Tre matcher mot tre ganska svaga nationer, där segrar mot Lettland och Slovakien är programenliga men också en torsk mot Österrike som Sverige slog med hela 11-0 under måndagskvällen. Nej, tyskarna måste upp i nivå om det ska bli ett tredje raka slutspel.

Som jag tjatat om i flera dagar nu så kommer Sverige bara bli bättre och bättre desto längre turneringen lider. Vinsten mot Österrike under kvällen på annandagen var inte bara bra utan galet bra och 11-0 var i underkant. Träningsmatcherna inför har det inte sett något vidare ut men det spelar ingen som helst roll nu.

Dessa lag möttes under JVM som spelades i sommar, då vann Sverige en ganska jämn match med 4-2. Många av Sveriges spelare då, spelar i Sveriges lag nu, vilket kan vara en fördel då det inte kommer finnas någon underskattning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alla formationer levererade

Sverige har på pappret ett bra lag med många intressanta herrar. Alla formationer leverade mot Österrike, där Isak Rosen stängde matchen tidigt. Fabian Lysell fick lämna matchen poänglös, men hans kedjekamraten i Öhgren och Östlund gjorde ett mål. Backsidan är bra, då Odelius, Pellikka, Sjöholm och Ludvig Jansson bland annat ser mycket fina ut. Carl Lindbom som väntat fick stå var hur stabilt som helst.

Tyskarna har på pappret inte det bästa laget, och kommer få kriga för att nå ett slutspel. Julian Lutz har spelat seniorhockey i två raka säsonger och gjort det bra. Ryan Del Monte gör det bra i OHL. Backsidan är lite sämre än offensiven då man inte riktigt har någon poängback och ett par riktigt osäkra backar. De tre målvakterna på pappret har endast spelat 17 matcher tillsammans under säsongen, vilket ej är bra när man kliver in i mästerskap.

Sverige gjorde en kanon premiär och nu är det dags för Tyskland att göra sin. Inget roligt för tyskarna att se Sverige idag. Det var ett Sverige som krossade Österrike, samma Österrike som vann över Tyskland för bara några dagar sedan. Sverige har på pappret ett mycket bra lag och en grupp som krigar för varandra. Jag tror på ännu en överkörning mot Tyskland, men inga 11-0. -2.5 finns till riktigt fina odds.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -2.5
Odds: 1,72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:30, tisdag den 27 december 2022
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: