Inför NHL-draften 2021: Odds och speltips

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2021

Kanadensaren Owen Power är storfavorit till att bli vald först i NHL-draften 2021. Men det finns också ett par svenska spelare som förväntas gå riktigt högt.

NHL Draft 2021

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Owen Power, som alla som följde VM i våras fick lära känna och imponeras över. Den 18-årige backtalangen gjorde där ett starkt avtryck och när NHL-draften 2021 går av stapeln den kommande helgen förväntas Owen Power bli vald först.

För svenskt vidkommande är det i första hand Djurgårdens William Eklund och Frölundas Simon Edvinsson som ser ut att kunna gå bland de tio första i den här draften.

Backen Edvinsson gjorde bara 10 matcher för Frölunda i SHL men han är högintressant för många lag och kan bli något av en skräll sett till oddssättningen. Det är inte alls otänkbart att han kan bli vald som en av de tre främsta.

Djurgårdens forwardstalang William Eklund gjorde 23 matcher och 14 poäng den gångna SHL-säsongen. Precis som Edvinsson ser han ut att kunna bli vald väldigt högt, åtminstone som en av de tio första.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips inför NHL-draften 2021

Den årliga NHL-draften är en stor happening inom hockeyn och likadant i de övriga amerikanska sporterna. Det är ett evenemang som lockar mängder av TV-tittare och som spelobjekt är det också väldigt populärt.

Vem som kommer gå som nummer ett i NHL-draften 2021 råder det på förhand ingen diskussion om. Det är Owen Power som kommer bli vald först – allt annat vore en stor skräll. Ser vi till oddssättningen så ger ett spel på Power som nr 1 endast 1.10 gånger pengarna.

Med en så klar favorit blir det mindre intressant att spela vem som kommer gå som nummer ett i den här draften. Men det finns en hel del andra alternativ som ser spännande och spelvärda ut.

Enligt alla bedömare kommer svenskduon Simon Edvinsson och William Eklund bli valda tidigt och ett spel som William Hill erbjuder där är vem av dessa två som kommer att bli vald först.

Här finner jag ett fint spel på att Edvinsson kommer att bli vald före Eklund. Eklund har måhända gjort sig ett större namn i Sverige med fler matcher och poäng i SHL bakom sig, men i det här sammanhanget är det betydligt fler parametrar än så som spelar in.

Framförallt är Edvinsson född 2003 medan Eklund är född 2002 och i den bemärkelsen är Edvinsson längre fram i sin utveckling än vad Eklund var för ett år sedan.

Därtill sticker Edvinssons fysik ut. Han mäter 195 cm och väger 94 kilo och det talar inte heller till hans nackdel direkt. Samtidigt är han förvånansvärt spelskicklig och rörlig, sin storlek till trots.

Därför finner jag ett mycket bra spelvärde i ”matchen i matchen” mellan svenskarna Eklund Edvinsson. Mitt spel blir att Edvinsson blir vald före Eklund till 1.80 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Edvinsson eller Eklund att bli draftad först: Edvinsson
Odds: 1.80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 06:00, söndag 25 juli 2021
TV: 
Stream: