Speltips Arizona Coyotes – Detroit Red Wings 18/1: Poängbehovet är stort

Oskar Jörnevik Publicerat: 17 januari 2023

Arizona tar sig an Detroit i en viktig match för båda lagen. Matchen liras under onsdagen den 18 januari 2023 med nedsläpp 03.00.

Arizona Coyotes - Detroit Red Wings

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arizona har varit riktigt risiga under årets säsong. Laget har endast spelat ihop 31 pinnar så här långt, vilket gör att Arizona är långt ifrån slutspel och det ska otroligt mycket till att man löser ett slutspel. Sedan säsongen 2014-2015 har laget hetat Arionza Coyotes, och man har sedan dess endast tagit sig till slutspel vid ett tillfälle. Trots att man missat slutspel vid många tillfällen har man inte varit NHLs sämsta lag någon gång, vilket gör att man sällan fått förstavalet i draften. Arizona har ett av de yngre lagen i NHL, vilket gör att man har framtiden framför sig. Formen är bedrövlig med nio raka förluster.

Detroit har sex raka säsonger utan slutspel, och det ska mycket till att man tar sig till slutspel under denna säsong. Detroit har trots allt gjort en bra säsong, Detroit ligger sexa i Atlantic Divison. I skrivande stund är man ett tiotal pinnar bakom lagen på slutspel, vilket gör att det blir jobbigt att ta sig till slutspel. Formen är god, trots en klantig torsk mot Columbus i senaste rundan. På de tre senaste matcherna har man vunnit två, och det mot Toronto och Winnipeg som är två bra lag.

Lagen har mött varandra en gång under säsongen, och då vann Detroit efter straffar, i en match där Detroit var det bättre laget och borde vunnit efter full tid. Innan den matchen hade Arizona fyra raka segrar mot Detroit, men det ska tillägga att lagen möts på ett ungefär en gång per säsong, vilket gör att det blir svårt att analysera och göra något vettigt av denna head-to-head statistik.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två unga lag

Arizona har tre lirare på skadelistan, där Andrew Ladd sticker ut mest, lagets ”pappa” har inte kommit till spel ännu. Clayton Keller har gjort en fin säsong så här långt och leder den interna poängligan på fina 15+23. Även Lawson Crouse har gjort det bra, en stor och stark spelare som har näsa för mål. Arizona har två backar på pappret som sticker ut lönemässigt och det är Shayne Gostisbehere och Jakob Cheychrun, de är också dessa herrar som får dra ett stort lass i defensiven.

Gästerna kommer till spel utan fyra spelare, men det är inga herrar som är kandidater om spel i topplinorna. Detroit har en skicklig offensiv med herrar som Dylan Larkin, Dominik Kubalik och Lucas Raymond. Defensiven ser ljus ut för Detroit, där Filip Hronek går mot sin bästa NHL-säsong, och unga spelare som Moritz Seider tar för sig rejält. Ville Husso är lagets första målvakt, finnen har dryga 90 % i räddningar.

Det är två lag som är i stort poängbehov och måste börja vinna matcher ifall det ska bli något slutspel. Arizona har minst chans att nå slutspel enligt mig och kanske ska satsa på ett högt draftval i sommar. Detroit har fortfarande en chans till slutspel som det ser ut nu, men då måste spelet bli mer stabilt. I denna match ser jag Detroit som stora favoriter, då hemmalaget har en bedrövlig form och är ett av de sämsta lagen på hemmaplan i serien. Detroit har enligt mig ett vassare lag på pappret och framförallt ett mer spetsigt lag. Nästan dubbla degen på raka tvåan är ett fint spel.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Detroit Red Wings
Odds: 1,96
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 03:00, onsdag 18 januari 2023
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: