Speltips Boston Bruins – Florida Panthers 20/12: Starkt hemmalag

Oskar Jörnevik Publicerat: 19 december 2022

Boston som är otroligt bra på hemmaplan möter Florida under tisdagen den 20 december med nedsläpp 01.00.

Boston Bruins - Florida Panthers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Boston går riktigt bra för tillfället, leder sin division och har redan spelat in 50 poäng på 30 matcher, det ska kommas ihåg att i NHL får man endast två pinnar för en seger. Bruins gör mycket mål och släpper in väldigt få, och på hemmaplan är man otroligt skickliga och har på sina 18 hemmamatcher inte förlorat efter 60 minuter ännu. Formen är lite halv svajig då man på de fyra senaste matcherna ”endast” har två segrar.

Florida Panthers är också ett bra NHL lag och varit det i ett par säsonger nu. Florida ligger i skrivande stund inte på någon slutspelsplats, men kommer troligtvis hamna där när 82 omgångar är spelade. Formen är ganska risig då Florida har tre torsk på sina fem senaste matcher. Utanför Miami/Florida har man varit lite skakiga denna säsong och bara spelat ihop 15 av sina 34 poäng på bortaplan.

Boston har tre raka hemmasegrar mot Panthers. Dessa lag har mött varandra två gånger denna säsong och det står 1-1 i matcher, båda lagen har vunnit på sina respektive hemmaarenor. Florida vann senast, den 24 november med 5-2 i en match där kanske Boston var det bättre laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två starka kedjor i hemmalaget

Boston har inga skavanker i laget och kan tuffa på med sina offensivt skickliga spelare. Det är framförallt lagets första och andra kedja som levererar, i första är det firma Marchand/Bergeron som levererar och i andra är det framförallt David Pastrnak. Hampus Lindholm har varit en av ligans bästa backar så här långt och Linus Ullmark har varit en av ligans bästa målvakter.

Florida har ett par skavanker inför matchen, på viktiga spelare. Matthew Tkachuk har varit lysande för Panthers och leder överlägset den interna poängligan. Aleksander Barkov är också en riktigt bra ishockeyspelare. Defensivt är det framförallt Gustav Forsling och Aaron Ekblad som får ta ett stort ansvar. Spencer Knight får anses vara lagets första fiol.

Det går inte att bortse från Bostons hemmaform, inte en enda förlust efter 60 minuter denna säsong. Det är ett Florida som behöver vinster men kommer till Boston med ganska svajig form och en tung skadelista. Boston rak till dubbla degen är ett mycket bra spel under natten till tisdagen. Leder man NHL har man gjort något bra, som Boston gör. Nu kör vi!

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Boston vinner
Odds: 2,00
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 01:00, tisdag den 20 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: