Speltips Boston Bruins – New York Islanders 8/6: Stanley Cup

Simon Pålsson Publicerat: 7 juni 2021

Slutspelet i NHL fortsätter när Boston Bruins och New York Islanders gör upp i den femte matchen i den andra slutspelsrundan.

Boston Bruins - New York Islanders

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fyra spelade matcher går det lätt att konstatera hur spännande mötet mellan Boston Bruins och New York Islanders både är och kommer att bli. För efter fyra spelade matcher har vi 2-2 i matcher och det är vidöppet inför avslutningen.

Som bekant spelas matcherna i NHL-slutspelet i bäst av sju matcher, eller först till fyra vinster. Det gör att Boston Bruins, som nu spelar på hemmaplan, har en god chans att gå upp till matchboll med 3-2-ledning inför den sjätte matchen.

Å andra sidan bör nämnas att Boston Bruins och New York Islanders har förlorat en match var på hemmaplan i den här matchserien. Bevisligen ser hemmaplansfördelen inte ut att vara fullt så stark som man hade hoppats på – kanske framförallt med helt fulla läktare.

Annars bör man nämna att Boston Bruins slog ut Washington Capitals i den första slutspelsrundan. Samtidigt slog New York Islanders ut Pittsburgh Penguins på ett imponerande vis.

Det lag som tar sig vidare här kommer att ha en god chans att gå hela vägen, även om man inte var topplag i grundserien. Men som alla vet är slutspel ett slutspel – och framförallt en sån här säsong är det speciella förutsättningar.

Odds i NHL

NHL-slutspelet har inte varit helt logiskt hittills, men många matchserier har varit otroliga långa och har gått till åtminstone sex matcher. Men vi har också ett par Game 7-serier som verkligen fått det att pirra till på allvar.

Boston Bruins har haft ett par spelare borta ett bra tag, däribland Moore, Kase, Kampfer och nu kanske även Carlo samt Miller. Det är klart att det är ett problem när fyra backar från den ordinarie matchtruppen behöver stå över matchen.

I bortalaget kommer man inte att ha med sig Boychuk, vars ögonskada har gjort att han inte kunnat spela på hela året. Lee är också borta med sin knäskada som han ådrog sig i en av de första matcherna mot Boston Bruins. Nu är Dal Colle och Wahlström också tveksamma till spel.

En hel del tapp i lagen alltså, men vad jag tar fasta på är att matcherna har blivit tätare och tätare. Det tror jag styr det här mötet också.

Under 5,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: Betway
Spelstopp: 00:30, tisdag 8 juni 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: