Speltips Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 30/11: Bra form!

Oskar Jörnevik Publicerat: 29 november 2021

Tisdagen den 30 november 2021 är det dags för två lag med bra form att mötas, det är hemmalaget Calgary som gästas utav Pittsburgh.

Calgary Flames - Pittsburgh Penguins

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget från Calgary har gjort en jättebra start på denna NHL-säsong. Har på 21 omgångar endast torskat fyra matcher efter 60 minuter, vilket är ett bra facit. Formen på senare tid är också bra för hemmalaget då man har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Plumpen i protokollet kom i senaste rundan mot Winnipeg, där Calgary var det bättre laget spelmässigt. Hemligheten bakom hemmalagets starka start är defensiven, Calgary har släppt in minst mål i hela ligan.
Pittsburgh ligger stabilt på en slutspelsplats, ett slutspel som gästerna inte har missat på snart 20 år. Formen är god, med fyra segrar på fem senaste matcherna är man ett av NHLs formstarkaste lag. På bortais är Pittsburgh riktigt starka för stunden, fyra raka segrar på bortais. Sidney Crosby har kommit tillbaka efter skada och det har märkts, storstjärnan får killarna omkring sig bättre. Pittsburgh kommer bli att räkna med!
Hemmalaget har starka siffror när det kommer till statistik. Släpper in minst mål i ligan som sagt och har ligans näst starkaste boxplay, det är faktiskt gästerna som har det bästa boxplay spelet i ligan. Hemmalagets powerplay är på stabila 24.6%, vilket är bra. Gästerna har dock stora problem när det kommer till spelet i numerärt överläge. Endast 12% är siffrorna på, vilket är många procentenheter för lågt.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bara Malkin som saknas!

Calgary har ett mycket intressant lag på pappret. Ett nästintill 100% lag ställs på benen, Brett Ritchie är den enda som saknas. Elias Lindholm har startat på ett imponerande sätt, men det är Johnny Gaudreau som leder interna poängligan. Det är dessa två plus Matthew Tkachuk som utgör hemmalagets förstakedja, en av de bästa kedjorna i ligan för tillfället. Calgary har en mycket stark backsida, där Oliver Kylington och Rasmus Andersson har gjort flest poäng. Har även Noah Hanifin, Nikita Zadorov och Erik Gudbranson i laget, vilket enligt mig är en av dem bästa backuppsättningarna i ligan. Jacob Markström har på 16 spelade matcher nästan 94%.
I Pittsburgh saknas Malkin och Rust, den förstnämnda lider fortfarande av knäproblem men ryktas göra comeback senare i december. Nyligen gjorde Sidney Crosby comeback, han blir bara bättre och bättre för varje match som går, men han gör framförallt Guentzel till en bättre spelare. Det är Crosbys kedjepolare som leder den interna poängligan i pingvinerna, Guentzel och Rodrigues. Pittsburgh har ingen jätte namnkunig backsida, men Kris Letang är en av ligans bästa backar och lyfter enormt med istid.
Nej, detta vinner Calgary. Det är ett Calgary som för tillfället har en vassare spelartrupp och spelar finare ishockey. Pittsburgh är långt ifrån oävna, men håller inte mot ett starkt hemmalag, och framförallt inte mot ett starkt defensivt hemmalag. Calgary har även en förstakedja som verkligen levererar match efter match. När värdarna står i drygt två gånger degen, då måste det huggas. Calgary är det bättre laget för stunden och får tipset, lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Calgary vinner
Odds: 2.14
Bolag: Betsson
Spelstopp: 03.05, tisdagen 30 november 2021
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: