Speltips Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 1/2: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 31 januari 2022

Chicago Blackhawks tar emot Vancouver Canucks i en match där båda lagen är pressade att plocka poäng.

Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nästjumbon i Central Division möter nästjumbon i Pacific Division, men inget av lagen är helt avsågade från slutspelsdrömmarna ännu. Vancouver Canucks ligger som sagt på sjunde plats i Pacific Division med 44 poäng efter 44 matcher, men har bara sju poäng upp till Los Angeles Kings på tredjeplatsen.

Pacific Division är oerhört jämn och i stort sett alla lag förutom jumbon Seattle Kraken har fortfarande chans att knipa en slutspelsplats. För att nå dit så krävs det dock att Vancouver lägger i nästa växel och börjar rada upp vinsterna, någonting de inte har gjort på senare tid.

På deras tio senaste matcher de har ett facit på 3-4-3 där de fortsätter att snitta ungefär en poäng per match. Det är framförallt offensiven som behöver komma igång för att de ska kunna utmana högre upp i tabellen.

Vancouver har nämligen gjort minst antal mål i hela Pacific Division, men de har också släppt in näst minst. Det tenderar alltså att ofta bli rätt målsnåla matcher när Vancouver spelar.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chicago har tappat formen igen

Hemmalaget har däremot inte haft målsnåla matcher på senaste då det har östs in mål åt båda hållen när Chicago har spelat. Deras chanser på slutspel ser kanske lite tuffare ut än Vancouvers då de har 18 poäng upp till St. Louis på tredjeplatsen i Central Division samtidigt som de bara har 39 poäng totalt.

Chicago har däremot haft en högre poängskörd på senare tid med 5-3-2 i facit på sina senaste tio matcher. De hade en period kring mitten av januari där de vann fyra raka, men nu har de istället förlorat fem av sina senaste sex matcher.

Två av deras senaste förluster har dock kommit mot Colorado Avalanche som tillhör ett av de absolut starkaste lagen i serien och som överlägset tippar Central Division. Ifall de kan hitta tillbaka till formen de hade för ett par veckor sedan nu när motståndet återigen blir lite lättare så vet man aldrig vad som kan hända.

Men Chicago har inte ett särskilt starkt hemmafacit samtidigt som Vancouver har imponerat på bortais på senaste. De har vunnit två av deras tre senaste på resande fot där de slagit både Nashville och Washington – två tunga skalper. För 2.05 hos 888sport så tycker jag mig därmed se ett spelvärde i att Vancouver vinner detta i ett tvåvägsspel.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vancouver vinner (2-väg)
Odds: 2.05
Bolag: 888sport
Spelstopp: 01:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: