Speltips Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 5/12: Formen pekar uppåt

Oskar Jörnevik Publicerat: 4 december 2022

Columbus har haft en stökig inledning, de möter Detroit under måndagen den 5 december 2022 med nedsläpp 00.00.

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Columbus har startat säsongen dåligt och har efter 22 matcher endast vunnit sex matcher efter full tid, mycket på grund av att skadelistan har varit brutal. 13 av lagets 18 pinnar kommer hemma i Nationwide Arena och formen är på väg uppåt, sakta men säkert. Columbus tog en viktig skalp senast borta mot Winnipeg och fick igång sina stjärnor.

Detroit har sex raka säsonger med missat slutspel, var nära under förra säsongen och har startat årets säsong på ett mycket fint sätt. I skrivande stund ligger Detroit på slutspelsplats, trots att laget torskat sina två senaste matcher. Tio av lagets 27 pinnar har kommit på bortaplan, vilket tyder på att Detroit inte är seriens bästa eller sämsta bortalag.

Detroit vann senaste matchen i Columbus med förkrossande 6-1, men då hade Columbus sin längsta skadelista och spelade mycket risigt. Innan den matchen hade Columbus 5-3 i matcher på de åtta senaste matcherna mellan lagen. Det brukar bli jämna bataljer mellan lagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fått igång viktiga spelare

Columbus skadelista börjar ljusna en aning. Saknar nu ”bara” sex spelare, det är dock spelare som skulle gjort skillnad för detta Columbus. Viktigt för Blue Jackets är att spelare som Patrik Laine och Johnny Gaudreau har kommit igång rejält, även herrar som Kent Johnson och Boone Jenner har varit bra. Defensiven är inte namnkunnig, då Werenski är skadad finns det egentligen ingen back som sticker ut poängmässigt.

Detroit har till matchen mot Columbus en lång skadelista, åtta man riskerar att missa matchen. Detroit har ett ungt och hungrigt lag och massor av offensivt skickliga spelare. Dylan Larkin leder interna poängligan, tätt följd av Dominik Kubalik. Lucas Raymond går återigen mot en fin säsong. I Detroit finns det dock gott om offensivt skickliga bara och då tänker vi framförallt på Moritz Seider och Filip Hronek.

Columbus har ett bra lag på pappret, dock har man haft många skador och det är anledningen till att man ligger där man ligger. Mer spelare har tillkommit under veckorna och spelet har fungerat på slutet, vilket också synts i resultatet. Detroit kommer in i denna match med stukat självförtroende och manfall. Laine och Gaudreau fixar en tvåa till Columbus efter 60 minuter, tredje raka segern. Oddsen är mycket bra på raka ettan och vi nyper den.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Columbus rak
Odds: 2,70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 00:00, måndag den 5 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: