Speltips Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 23/1: Kvällsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 22 januari 2021

Tampa Bay Lightning vann först efter förlängning senast, men går nu rakt mot struphuvudet borta mot Columbus Blue Jackets i NHL.

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är mestadels matcher om nätterna som gäller när NHL nu är tillbaka, men när det vaknas helg spelas det också matcher på eftermiddagen lokal tid. Det gör att vi här borta i Sverige har chansen att se NHL på lite mer humana tider.

Det är precis det vi tar fasta på den här lördagen, när Tampa Bay Lightning återigen spelar borta mot Columbus Blue Jackets.

Det här upplägget med att lagen spelar två raka matcher mot varandra på samma arena för att undvika onödigt resande är bara en av många saker som gör den här säsongen speciell, och en viktig faktor för den som gillar betting på NHL är att hålla koll på vilka lag som egentligen gynnas av detta konstiga upplägg.

Tampa Bay Lightning har imponerat hittills med tre raka vinster, varav en övertidsvinst mot just Columbus Blue Jackets senast.

Den matchen blev lite mer återhållsam och slutade 2-2 efter full tid, varpå jag har en känsla av att det kan bli lite mer plattan i mattan den här gången.

Tampa Bay Lightning är favoriter

I egenskap av regerande mästare, ett mästarlag som dessutom fått behålla merparten av sin stomme i laget, vore det konstigt att inte se Tampa Bay Lightning som favoriter den här säsongen.

Det mesta talar för att Tampa Bay Lightning kommer att göra det bra här också, och med tanke på det långa uppehållet tror jag att man kommer mer motiverade än något mästarlag gjort på länge till den här säsongsstarten.

Columbus Blue Jackets har gjort det svagt under inledningen på säsongen och släpper in lite för många, lite för enkla mål. Jag har svårt att se hur man ska kunna ställa till det igen mot Tampa Bay Lightning, som i mina ögon inte kom upp i full nivå senast. Det talar bara för att Tampa Bay Lightning på ett tydligare sätt tar kommandot den här gången.

Tampa Bay Lightning vinner spelas till 1,61 gånger pengarna hos Unibet. Det är moneyline som gäller, alltså inklusive övertid. Exakt samma spel satt till 1,62 gånger pengarna senast och jag ser ingen anledning att tänka annorlunda nu.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tampa Bay Lightning vinner (moneyline)
Odds: 1,61
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00, lördag 23 januari 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: