Speltips Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 29/11: Lång skadelista

Oskar Jörnevik Publicerat: 28 november 2022

Columbus som har haft en långt skadelista möter ett skickligt Vegas. Matchen spelas tisdagen den 29 november 2022, med nedsläpp klockan 01.00.

Columbus har ett par svaga år bakom sig, två raka säsonger utan slutspel och det ser ut att bli ett tredje. Starten på årets säsong har varit bedrövligt rent ut sagt, mycket på grund av alla lagets skador. Columbus har endast spelat ihop 15 pinnar på 20 matcher, vilket inte alls håller i längden, och något som inte alls håller är deras defensiv, hela 84 insläppta kassar. Om vi ska hitta något positivt i hemmalaget är att man har tagit 12 av poängen hemma i Nationwide Arena.

Detta är Vegas sjätte NHL säsong, och vid fem tillfällen har laget tagit sig till slutspel. Det var förra året, som var det första året då Vegas inte tog sig till slutspel. Årets säsong har dock startat på ett mycket bra sätt och man toppar i skrivande stund hela NHL. Formen är dock inget att hurra för då man har två raka nederlag. Det händer sällan (nästan aldrig) hänt att Vegas torskar tre fighter i rad. Vegas ska till slutspel i år, och man är på god väg.

Dessa lag kamperar nästan aldrig mot varandra, man har endast mött varandra åtta matcher under hela sin karriär. Det är 5-3 i ställning till Blue Jackets, men senaste gången man spelade mot varandra var 2021, alltså finns inte så mycket att gå på.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens bästa bortalag

Som sagt så har Columbus haft en väldigt lång skadelista, nästan från start. Till matchen mot Vegas kan hela åtta spelare missa matchen och det är bland annat herrar som Patrik Laine, Adam Boqvist, Zach Werenski och Elvis Merzlikins. Tittar vi på spelare som verkligen kan spela är det Johnny ”The Hockey” Gaudreau som gjort det bäst. Boone Jenner får också anses ha en godkänt poängproduktion med sina 14 pinnar på 20 spelade. Med alla skador på defensiven har det gjort att Marcus Björk har fått speltid och gjort det bra, fyra pinnar och ”endast” -1 på åtta spelade matcher.

Vegas har inte alls lika lång skadelista som hemmalaget men saknar ändå ett par lirare. I Vegas kryllar det av skickliga spelare och det är Jack Eichel som leder interna på fina 11+15 på 23 matcher. Spelare som Mark Stone, William Karlsson, Phil Kessel och Jonathan Marchessault finns också att tillgå. Även defensiven finns det bra folk att tillgå, där spelare som Alex Pietrangelo och Shea Theodore får anses vara de som får dra det stora lasset. När målvakten Robin Lehner har varit skadad under säsongen har Logan Thompson kommit in och gjort det strålande.

Vegas är seriens bästa bortalag och har på pappret ett vassare lag än hemmalaget. Det ska också in i beräkningarna att hemmalaget sitter på en otroligt tung skadelista. Både lagen kommer in till denna fight med dåligt självförtroende och två raka nederlag. I grunden är Vegas som sagt det starkare laget och vi tror att det är just Vegas om steppar upp mest här. Raka Vegas står i ett fullt godkänt odds och synas.

  100% – upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vegas rak
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:00, tisdag den 29 november 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: