Speltips Columbus – Tampa Bay 5/1: Målspel

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

Columbus Blue Jackets tar emot de regerande mästarna Tampa Bay Lightning i NHL. Matchen spelas den onsdagen den 5 januari 2022 med nedsläpp kl 01:00 svensk tid.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Columbus Blue Jackets har tagit 31 poäng på 30 matcher och ligger på sjätte plats i NHL:s Metropolitan Division.

Efter en rad uppskjutna matcher har man spelat två matcher med kort mellanrum efter jul. I torsdags besegrade man Nashville Predators med 4-3 efter straffar och i lördags föll man med 7-4 mot Carolina Hurricanes.

Precis som de flesta andra lag i NHL har man varit och är drabbade av covidsmitta. Förra veckan kunde emellertid Gabriel Carlsson, Andrew Peeke och Jack Roslovic återgå i träning. Samtidigt fick man negativa besked i form av att Oliver Björkstrand testat positivt för covid och Jakub Voracek drabbats av en skada.

De regerande Stanley Cup-mästarna Tamba Bay Lightning har fortsatt på en hög nivå under hösten och man är med i toppen av Atlantic Division. I den haltande tabellen har Tamba Bay spelat 34 matcher och tagit 47 poäng.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målrikt

Tamba Bay Lightning har totalt sett svarat för en stabil säsong så här långt men formen är inte den bästa.

I torsdags föll man mot toppkonkurrenten i Atlantic Florida Panthers med hela 9-3. Därefter åkte man på ytterligare två förluster i ett back to back-möte mot New York Rangers. På nyårsafton föll man med 4-3 efter straffar och i söndags blev man nollade då man förlorade med 4-0 efter att Mika Zibanejad svarat för ett hattrick i Madison Square Garden.

Tamba Bay saknade dock inte chanser i söndagens möte. Man sköt 38 skott på mål men pucken ville inte in och man kommer nu till den här matchen med tre raka förluster bakom sig.

Trots det gäller Tamba Bay Lightning som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att bortalaget vinner inklusive övertid och straffar ger endast omkring 1.50 gånger insatsen.

Tamba Bay har släppt in 16 mål på de tre senaste matcherna och med den trenden kan jag tycka att man är något övervärderade här. De är förstås det, i grunden, bättre laget och jag tar inte för givet att man kommer att studsa tillbaka här.

Däremot finner jag anledning att tro att det kommer göras en del mål i den här matchen. Det har gjorts 6 och 11 mål totalt i Colombus två senaste matcher efter ett längre uppehåll. Samtidigt har Tamba Bay läckt en hel de bakåt på sistone.

Mitt spel blir därför att det kommer göras över 5.5 mål (inkl. övertid & straffar) till 1.81 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål (inkl. övertid & straffar)
Odds: 1.81
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 01:00, onsdag 5 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: