Speltips Dallas Stars – Vegas Golden Knights 11/9

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Vegas Golden Knights vände på steken senast och vann komfortabelt. Nu möter man Dallas Stars igen i NHL-slutspelet den 11 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider i den amerikanska ishockeyn, där slutspelet åker vidare precis som vanligt och där vi nu är inne i den del av Stanley Cup som påminner om hur en vanlig säsong brukar se ut. Just nu spelas konferensfinalerna – eller Conference Finals som man säger på andra sidan pölen – och det är ingen dålig nivå vi får se.

Men kom ihåg att det är tomma läktare som gäller, och alla matcher spelas på neutral plan. Det innebär mindre resande, mindre slitna ben, men också ingen hemmaplansfördel för något av lagen. Den vanliga psykologin över att spela hemma eller borta blandas alltså inte alls in i ekvationen numera.

Vegas Golden Knights och Dallas Stars försöker båda nå Stanley Cup-finalen och det känns på förhand som två väldigt förtjänta lag av att ta sig dit. Båda har imponerat under slutspelet, och baserat på inledningen i den här konferensfinalen är det också två jämna lag.

Dallas Stars vann med 1-0 i den första, mycket täta matchen. Detta trots att man enligt spelbolagen är klar underdog inför varje match. Vegas Golden Knights studsade tillbaka med 3-0 senast och såg då ut att vara klart mer rappa igen. Det ska sägas att lagen spelade mot varandra i Round Robin, en slags uppvärmningsrunda inför slutspelet efter det långa coronauppehållet, och även då var Vegas Golden Knights vassare.

Nu är det match tre som gäller, och det kan mycket väl bli lite av ett vägskäl inför fortsättningen. Vegas Golden Knights gäller åter som favorit – och det kan vi förstå.

Vegas Golden Knights är piggare

Om vi ser till slutspelet har Vegas Golden Knights tagit sig vidare genom att först slå ut Chicago Blackhawks och senast Vancouver Canucks. Det krävdes inte mer än fem matcher mot Blackhawks för att ta sig vidare, och mot Canucks krävdes det rent av sju matcher. Men där var Vegas Golden Knights också överlägsna i den sista, avgörande matchen.

Det går att jämföra med Dallas Stars som slagit ut Calgary Flames och nu senast Colorado Avalanche. Det var även det en matchserie som gick till sju matcher, och där det hela avgjordes i förlängning i den sista matchen. Svindlande. Det gör att vi tror att Vegas Golden Knights har en liten, liten fördel vad gäller den fysiska biten. Men det ska inte läggas för mycket kraft på nu.

Vad som är direkt oroande för Dallas Stars är skadelistan, med fler atunga namn borta. Martin Hanzal, Roman Polak och Stephen Johns kommer inte att spela. Troligen blir det ingen Ben Hishop heller, och Taylor Fedun och Roope Intz står också som osäkra. Tunga tapp deluxe.

Det blir inte bättre av att Vegas Golden Knights inte har en enda skada att rapportera om, och utan bortfall blir Vegas Golden Knights såklart det bättre laget.

Vegas Golden Knights vinner (ordinarie tid) spelas till 2,03 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Vegas Golden Knights vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,03
Bolag: Betsson
Spelstopp: 02:00, fredag 11 september 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: