Speltips Detroit Red Wings – Washington Capitals 1/1: Nick is back!

Oskar Jörnevik Publicerat: 31 december 2021

Lördagen den 1 januari 2022 är det dags för Red Wings att försöka knipa en seger mot Capitals. Hemmalaget har många spelare borta.

Detroit Red Wings - Washington Capitals

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget har fem raka säsonger utan slutspel. Har dock spelat mycket bra under inledningen av denna säsong och har en slutspelsplats inom räckhåll. Detroit och vunnit 15 av sina 31 spelade matcher, vilket gör att dem ligger på en slutspelsplats i skrivande stund. Formen är tveksamt då laget inte har spelat sedan 19/12 och det har varit många spelare borta pågrund av både skador och sjukdomar. Formen innan avbrottet var inte den bästa då Detroit hade fem förluster på lagets sju senaste matcher.

Capitals är ett lag som alltid nämns som titelkandidat. Har spelat helt okej detta år och vunnit 19/32 matcher, vilket gör att laget ligger på en tredje plats i den östra konferensen. Gästerna gjorde en riktigt bra match senast när man slog Nashville på hemmaplan med 5-3. Capitals är ett bra bortalag och har vunnit 9/16 bortamatcher i år. Borta mot Red Wings har gästerna vunnit fem raka matcher. Nicklas Bäckström är tillbaka i Washington vilket gör att gästerna blir mycket stabilare och får ett bättre powerplay.

Det är två lag som har ett bedrövligt powerplay. Hemmalaget gör endast mål på 15.7% och gästerna endast 14.6%. Hemmalaget har även ett ganska svagt boxplay, 76.3%. Gästerna har ett helt okej boxplay på 81.9%. I spelet fem mot fem skiljer det massor, Detroit har gjort 60 mål i spelet fem mot fem medans gästerna har gjort 82, inget lag i ligan har gjort fler än det.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manfall i Detroit!

Detroit kan sakna upp till nio man till matchen. Minst sex spelare har Covid, och det kan vara fler. Dylan Larkin är lagets viktigaste spelare, tillsammans med Lucas Raymond och Tyler Bertuzzi är man lagets absolut farligaste och bästa kedja. Detroit har en bra defensiv, Moritz Seider har växt in bra i NHL-kostymen. Nick Leddy, Marc Staal och Danny DeKeyser håller fortfarande bra NHL-klass. Thomas Greiss och Alex Nedeljkovic delar på målvaktsansvaret.

Det är Covid även i gästerna, men inte alls lika mycket och inte på några viktiga spelare. Nicklas Bäckström var tillbaka senast och såg fin ut och fick göra en assist. När man nämner Capitals går det inte att blunda för Alexander Ovechkin, ligans bästa skytt. Tillsammans med Yevgeni Kuznetsov snittar ryssarna mer än en poäng per match. John Carlson och Dmitri Orlov är två backar som håller extrem hög klass. Nej, Washington med fullt lag håller bra klass.

Gästerna har fem raka segrar i Little Caesars Arena. Det är också ganska mycket avbräck för hemmalaget vilket gör att gästerna seglar upp som ganska stora favoriter. Capitals såg mycket bra ut i ”omstarten” medan hemmalaget inte har spelat match på över tio dagar. 2.10 på raka tvåan är bra och blir spelet. Capitals är det tyngre laget och Bäckström är spelsugen vilket gör att Capitals blir ett mycket bra lag. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Capitals vinner
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 01.30, lördag 1 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: