Speltips Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 17/12: Duon levererar!

Oskar Jörnevik Publicerat: 16 december 2021

Fredagen den 17e december 2021 är det ett möte mellan Edmonton Oilers och Columbus Blue Jackets. Hemmalaget har en usel form!

Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Edmonton har en mycket dålig form inför hemmamötet med Columbus. Sex raka förluster, varav fem är på hemmais. Inte nog med det, Edmonton har endast gjort nio mål på dessa sex matcher. Trots den sviktande formen är laget fortsatt på en slutspelplats. Trots att man har gjort lite mål på senaste tiden är man ett av de skickligaste lagen i NHL, när det kommer till gjorda mål. Räkna med att formen kommer att vändas för hemmalaget, för Edmonton är ett mycket skickligt lag.

Columbus kan inte heller skryta med en bra form. Gästerna har endast två segrar på sina nio senaste matcher. Det är framförallt borta spelet som spökar, endast en seger efter 60 minuter på sina 14 spelade bortamatcher. I skrivande stund är gästerna en bra bit från slutspel, sex pinnar till Pittsburgh. Poängsnittet för gästerna lägger på 1.07 per match, vilket får anses som ett okej facit så här långt, trots att formen på slutet har svikit.

Powerplayspelet är riktigt bra hos hemmalaget, faktiskt bäst i hela ligan på 31%. Edmonton räddar även drygt 82% av alla sina spel i numerära underlägen, vilket får anses som en okej siffra. Trots att hemmalaget har gjort få mål i slutet, så finns det ett grundspel som är bra. Gästerna har ett powerplay som inte riktigt når upp till 20%, vilket då får anses som ganska svagt. Spelet i numerärt underläge är desto bättre och ligger på 80%, vilket är ett måste när man möter ligans bästa powerplay.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Draisaitl/McDavid = WOW!

Edmonton har en ganska lång skadelista, men har haft det under ett längre tag. Leon Draisaitl och Connor McDavid har gjort smått sjuka 45 poäng på sina 27 spelade matcher. Man kan lätt glömma bort att spelare som Nugent-Hopkins, Puljujärvi och Zach Hyman finns att tillgå. Edmonton har en ganska namnkunnig defensiv med namn som, Tyson Barrie, Duncan Keith och Darnell Nurse.

Patrik Laine, Adam Boqvist och Dean Kukan saknas för gästerna. Oliver Bjorkstrand leder interna poängligan, tätt följt av Jakub Voracek. Lagets bästa målskytt heter Boone Jenner och Max Domi har gjort en fin säsong så här långt. Defensivt är det dock lite mindre namnkunnigt, det är Zach Werenski som enligt mig är den skickligaste backen i laget. Gavrikov och Jake Bean står noterat för ganska många poäng.

Detta är en match mellan två lag som söker efter form. Jag tror på en målfylld match där linan är på 5.5. Det är två offensiver som är skickliga och två defensiver som ibland har en tendens till att bjuda på lite väl mycket. Edmonton är mycket skickliga i grunden och kan mycket väl göra en “proppen” ur match här. Över 5.5 mål blir dagens spel, lycka till!

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: 888sport
Spelstopp: 03:00, fredag 17 december 2021
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: