Speltips Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 31/3: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 30 mars 2023

Natten till fredag bjuder på ett toppmöte från den västra konferensen då Edmonton Oilers tar emot Los Angeles Kings.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är bara en poäng som skiljer dessa båda lagen åt inför fredagens match. Även om både Edmonton och Los Angeles är slutspelsklara så finns det fortfarande placeringar att slåss om uppe i den väldigt jämna toppen av den västra konferensen. Det är fortfarande hela sex lag i toppen där det bara skiljer några ynka poäng, vilket gör att de inledande omgångarna i slutspelet lär bli väldigt intressanta.

Förra säsongen så var det just Edmonton Oilers och Los Angeles Kings som mötte varandra i den första slutspelsrundan och då var det Oilers som tillslut med 4-3 i matcher efter att ha hämtat upp ett 2-3-underläge. Den här säsongen så är det dock Kings som har haft övertaget under grundseriens gång.

De har vunnit båda mötena under säsongen och senast så slog de kanadensarna ganska bekvämt med 6-3 under januari. Det är dock två oerhört formstarka lag som ställs mot varandra här och en spännande värdemätare inför slutspelet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har stark form under senare tid

Inför mötet mot Calgary Flames tidigare under veckan så hade Los Angeles Kings en svit på tolv raka matcher där de tagit poäng, varav tio av dem var segrar. Det var svenske Jacob Markström i Calgary-målet som satte stopp för Kings framfart, då han också blev utnämnd till matchen lirare efteråt.

Men LA Kings har också en formstark svensk som har haft mycket att säga till om på senaste. Viktor Arvidsson var veckans spelare i NHL under den förra veckan då han stod för fem mål och två assist under de tre matcher som spelades.

När Kings tappade sin svit senast så är det nu istället Oilers som har en imponerande svit att försvara. De har åtta raka matcher där de har tagit poäng, varav sju har varit segrar. Senast så slog de tabellettan Las Vegas Golden Knights på ett imponerande vis under natten till onsdag.

Vi hoppas därmed på en riktigt fin hockeymatch mellan två formstarka lag och det har blivit en hel del mål åt båda hållen under senare tid, inte minst när Oilers har spelat. Vi spelar därmed på över 6,5 mål hos Expekt för 1.84 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 6,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 03:00, fredag 31 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo