Speltips Edmonton Oilers – Ottawa Senators 9/3: Skräll

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2021

Skrälläge i NHL natten till tisdagen den 9 mars 2021 när Ottawa Senators spelar borta mot Edmonton Oilers i ett på förhand jämnt möte.

Edmonton Oilers - Ottawa Senators

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om vi frågar spelbolagen är det redan klappat och klart att det är Edmonton Oilers som vinner nattens drabbning med Ottawa Senators i NHL, eftersom man anses vara ett klart bättre hockeylag, både för tillfället och sett över hela säsongen.

Men redan där räcker jag upp handen och protesterar, relativt högt dessutom. Är det verklig en rimlig värdering att det raka spelet på Edmonton Oilers bara landar runt 1,60-1,70 gånger pengarna inför nattens möte? Det känns i mina ögon tveksamt.

Hemmalaget kommer nämligen till mötet med Ottawa Senators efter att ha vunnit blott en av sina fyra senaste matcher. Vinsten kom dessutom mot bottenlaget Calgary Flames, med uddamålet. Det är inte vidare imponerande.

Att de tre raka förlusterna kom hemma mot Toronto Maple Leafs är kanske inte katastrof i sig, men att man gjorde ett enda mål på 180 minuter ishockey och att man blev slaktade i samtliga tre matcher bådar inte särskilt gott.

Ottawa Senators vann dessutom senast, då också mot Calgary Flames efter straffläggning, och har en trend som är aningen, aningen bättre på slutet. Vinsterna har uteslutande kommit mot just Calgary Flames, men ändå, det känns inte som att Ottawa Senators är så klappkassa som oddset inför den här matchen kan vittna om.

Tätare match att vänta

Om vi blickar på den totala tabellen är det uppenbart att Ottawa Senators har sina problem och med endast 19 poäng på sina inledande matcher har man varit ett av de svagare lagen i hela ligan.

Samtidigt går Edmonton Oilers starkare, totalt sett, med 30 poäng och en elfteplats. Däremot har man varit inne i en sämre trend på slutet och det känns i mina ögon inte som ett lag att lita på.

Det här blir femte gången som lagen möts den här säsongen och Ottawa Senators har lyckats med konststycket att förlora samtliga matcher hittills. Men kanske, kanske innebär det att den där vinsten, den där skrällen, faktiskt närmar sig? På något sätt är det logiskt.

Kanske är det trots allt magkänslan som styr, men Ottawa Senators skulle kunna skräll inatt. Det är med det sagt osäkert och insatsen skruvas därmed ner ett par hack.

Ottawa Senators draw no bet spelas till 3,50 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ottawa Senators draw no bet
Odds: 3,50
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 03:00, tisdag 9 mars 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: