Speltips Florida Panthers – Los Angeles Kings 17/12: Väst mot öst!

Oskar Jörnevik Publicerat: 16 december 2021

Fredagen den 17 december 2021 är det dags för Florida Panthers att gästas utav Los Angeles. Båda lagen kommer från en förlorad match.

Florida Panthers - Los Angeles Kings

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Florida Panthers har inlett NHL-säsong på ett bra sätt. Har på 28 matcher spelat till sig hela 40 poäng, och det är endast Toronto som lyckats bättre. Formen är dock på väg åt helt fel håll, då man i senaste omgången förlorade med hela 8-2 mot Ottawa, och matchen innan det förlorade hemmalaget mot Colorado. Hemma i Florida är man dock väldigt starka och har vunnit 14/16 matcher, vilket gör Florida till NHLs bästa hemmalag. Florida har gjort otroligt mycket mål denna säsong, hela 102 stycken.

Kings börja sakta men säkert lyfta i tabellen. Är i skrivande stund bara tre pinnar från en slutspelsplats. Det är mycket tack vare att Drew Doughty är tillbaka från skada, han lyfter enormt mycket istid och är en av NHLs bästa backar. Formen är som sagt god för gästerna, då man på lagets fem senaste matcher har vunnit tre. Senast gjorde man en stark insats mot Stanley-cup mästarna men torskade efter sudden. Bortais har inte varit melodin för Los Angeles, på elva spelade bortamatcher har gästerna endast löst 11 poäng.

Hemmalaget har ett svagt special teams, trots en bra placering i ligan. Florida har ett powerplay som ligger på 17%, vilket får anses som dåligt. Hemmalaget har även en del svagheter i sitt boxplay, 79%. Något hemmalaget gör mycket bra är skott på mål, snittar flest i hela ligan, 36 skott på mål / match. Gästerna har liknande siffror i special teams, har dock några procentenheter bättre powerplay.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barkov saknas!

Florida har ett tungt avbräck i kaptenen Aleksander Barkov. Jonathan Huberdeau leder interna poängligan på fina 10+22. Sam Reinhart går även han mot en fin säsong. Florida har en fin offensiv, där tre linor verkligen levererar. Aaron Ekblad är en av ligans finaste backar och är en viktig pjäs i Floridas defensiv. Sergei Bobrovsky är en mycket bra målvakt som ligger på 92% i räddningar.

Los Angeles har inte alls lika bra bredd i offensiven som hemmalaget. Anze Kopitar är en riktigt bra spelare och leder den interna poängligan. Svenskarna Adrian Kempe och Viktor Arvidsson går även dem mycket fint. Drew Doughty har kommit tillbaka från en knäskada och gör det riktigt bra, 13 poäng på elva spelade matcher och tillsammans med Tobias Björnfot utgör dem en riktigt bra defensiv femma. Jonathan Quick har hittat formen och har över 93%, vilket är otroligt bra.
Florida är det bättre laget, framförallt hemma i Florida. Quick kommer troligtvis inte stå denna fight, då han stått lagets tre senaste matcher. Florida har inte förlorat två raka hemmamatcher på bra länge. Raka ettan står i 1.85, vilket är ett mycket bra odds. Los Angeles går mot en helt okej säsong, men räcker inte till mot offensivt skickliga Florida. Spelet blir Florida rak. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida vinner
Odds: 1.85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 01:00, fredag 17 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: