Speltips Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 18/5: Kvartsfinal 1

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2022

Florida Panthers ställs mot de regerande mästarna Tampa Bay Lightning i kvartsfinalen av Stanley Cup. Den första matchen spelas natten till onsdag den 18 maj 2022 med nedsläpp kl 01:00 svensk tid.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Florida Panthers har en stark säsong bakom sig. Man vann Atlantic Division efter att ha tagit 122 poäng på 82 matcher, vilket var flest poäng av alla lag i hela NHL. I åttondelsfinalen av Stanley Cup-slutspelet slog man ut Washington Capitals med 4-2 i matcher och nu väntar alltså de regerande mästarna Tampa Bay Lightning i kvartsfinalen.

Slutspelet började emellertid inte så bra för Florida Panthers. Man föll i den första matchen på hemmais mot Washington Capitals och efter tre matcher låg man under med 2-1.

Därefter reste Panthers sig med besked och vann tre raka matcher. I den sjätte matchen i fredags kunde man vinna med 4-3 efter att Carter Verhaeghe gjort det avgörande målet i förlängning.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Panthers

Tamba Bay Lightning tog tolv poäng färre än Florida Panthers i grundserien och slutade på en tredje plats i Atlantic Division. I åttondelsfinalen mot Toronto Maple Leafs var man rejält pressade, men Lightning kunde till slut vinna matchserien med 4-3.

Toronto hade matchboll inför den sjätte matchen, men Tampa Bay räddade den tack vare en seger efter förlängning på hemmais. Helgens Game 7 blev sedan en mycket jämn och tät tillställning som de regerande mästarna kunde vinna i Toronto med 2-1.

Victor Hedmans gäng lyckades krångla sig vidare från åttondelsfinalen och nu väntar sannolikt en minst lika tuff uppgift. Florida vann Atlantic Division men i inbördes möten var det helt jämnt då man vann två matcher var. Senast de möttes vann Lightning med 8-4 och i mötet dessförinnan vann Panthers med 9-3.

De resultaten vittnar om att det här kan komma att bli en underhållande och målrik kvartsfinalserie. Vi har att göra med två väldigt skickliga lag och det lär bli jämnt, men som jag ser det bör Florida Panthers ses som knappa favoriter. Panthers tog flest poäng av alla i grundserien och deras 340 mål på 82 matcher kunde inget annat lag mäta sig med.

Tamba Bay Lightning har än så länge inte nått upp till samma höjder som förra säsongen, men de kommer säkerligen att fortsätta växa under det här slutspelets gång. Men i den här första matchen är det, som jag ser det, fördel Panthers. De har vunnit sina två senaste hemmamatcher och har tre raka segrar i ryggen. Mitt spel blir att Florida Panthers vinner under ordinarie tid till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida Panthers vinner
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:00, onsdag 18 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: