Speltips inför Boston Bruins – Carolina Hurricanes 4/12: Nattmacka

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2019

Carolina Hurricanes gäller som underdog inför nattens möte med Boston Bruins, en match som sticker ut på förhand i NHL.

Annons:

Natten till onsdag svensk tid är det åter dags för en intressant nattmacka till hockeymatch i NHL, där det nu spelas en handfull matcher att sätta tänderna i. För vår del råder det ingen tvekan om att mötet mellan formstarka Boston Bruins och svårbedömda Carolina Hurricanes sticker ut.

En viktig sak att notera på förhand här är att hemmalaget alltså har fem (!) raka vinster i inbördes möten mot Carolina Hurricanes, någonting som rimligen ger lite psykologiskt övertag på förhand.

Med det sagt har Boston Bruins också klart bättre form och har sju raka vinster i NHL med sig till den här matchen. Det har sett lite mer krampaktigt ut på slutet, men ett sådant facit kommer alltid att imponera vare sig man vill eller inte. Det går inte att komma ifrån.

Carolina Hurricanes är svårbedöma – som vi sa – men har varit starka på bortaplan nu på slutet. Det är ett lag som på ett bra sätt spelar utan respekt. Det gör att man ofta kan göra bra resultat mot lite bättre lag.

Annons:

Det går att säga en hel del om inledningen på den här säsongen för Boston Bruins, men att man har haft tur med skador och andra avbräck på spelare kan man inte påstå. Nu har man åter en uppsjö med spelare frånvarande på grund av en rad olika mer eller mindre märkliga anledningar. Sex spelare ser ut att missa nattens möte med Carolina Hurricanes och värst är det troligen för Patrice Bergeron som har en underkroppsskada.

Men Kevan Miller, Karson Kuhlman, Brett Ritchie, John More och Zach Senyshyn kommer inte heller att spela. Brett Ritchie har dragit på sig någon märklig infektion i kroppen som gjort att han inte tränat på över en vecka. Som alltid med den typen av åkommor är det svårt att veta hur prognosen ser ut inför framtiden.

Carolina Hurricanes har mot bakgrund av dessa problem inte någonting alls att bekymra sig för i sin egen spelartrupp, även fall Erik Haula har skadat knäet och missar ett bra tag av hockey framöver. En exakt prognos har inte lyckats ställas än, trots att han varit borta i två veckor redan. Martin Necas är oklar till spel, men ska vara med på träningarna och bör kunna gå för fullt snart igen.

Det faktum att Boston Bruins alltså har sju raka vinster gör att man måste gå in i den här matchen med respekt för hemmalaget, men vår känsla är att det blir jämnare än väntat. Carolina Hurricanes har alltså spottat upp sig på slutet och det kan märkas här, inte minst när så många spelare är borta i hemmalaget.

X (oavgjort) spelas till 4,25 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  01:00, onsdag 4/12
TV:    viasatsport logo
Stream:    viaplay logo
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

Annons:

Annons: