Speltips inför Boston Bruins – St Louis Blues 28/5: Stanley Cup-final

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2019

Det blir ett målspel som gäller i NHL när det nu är dags för Stanley Cup-final mellan två av årets stora utropstecken Boston Bruins och St Louis Blues.

Annons:

Då är vi äntligen framme vid det som är säsongens höjdpunkt på andra sidan Atlanten i hockeysammanhang. Finalen i NHL går av stapeln med den första matchen natten till tisdag svensk tid och nu gäller det att ställa om dygnet. 

För kommande vecka är det match varannan dag när Boston Bruins och St Louis Blues ska göra upp om vilket lag som egentligen ska krönas till årets mästare. Det finns all anledning att förvänta sig spänning då båda lagen imponerat, lite på olika vis, under slutspelet så här långt.

Märk väl att det är Boston Bruins som har hemmaplansfördelen och som nu inledningsvis ska spela två matcher på hemmaplan. Dessutom spelade laget en kort semifinal efter 4-0 mot Carolina Hurricanes och har fått vila ett par dagar extra. Huruvida det här påverkar lagets matchrytm återstår att se. 

St Louis Blues har å sin sida sett allt bättre ut under slutspelet efter att ha inlett lite trögt. I semifinalen (konferensfinalen alltså) blev det 4-2-vinst mot San José Sharks efter ett par riktigt fina insatser på slutet. De kommer därmed in med väldig energi till den första Stanley Cup-finalen. 

Målspel i Stanley Cup

Boston Bruins har haft nästan en veckas längre vila än finalmotståndarna och det är såklart en fördel. Trots det har hela truppen inte hunnit läka och flera spelare står nu utanför matchtruppen i den första finalen. Chris Wagner och Kevan Miller kommer inte att spela. Dessutom finns det tre spelare, David Krejci, Brad Marchand och Zredo Chara, som kan komma att behöva stå över någon match till. Det återstår att se om de spelar den första matchen.

St Louis Blues har spelat betydligt fler matcher i det här slutspelet och det borde ha tagit mer på spelarna, men som det ser ut nu kan nästan samtliga spela den första finalen. Vince Dunn är den enda som är tveksam efter att ha fått en puck rakt i ansiktet och skadad käken.

Om vi ser till tidigare i slutspelet ser vi att det här är två lag som spelat målrika inledande matcher i slutspelsserier. Det borde inte ändra på sig i finalen då lagen förmodligen är sugna på att spänna musklerna direkt. Det finns inte heller jättemycket att förlora direkt. 

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,71 gånger krämen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 5 mål (asian handicap) 
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  02:00, tisdag 28/5 
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: