Speltips inför Boston Bruins – St Louis Blues 7/6: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2019

St Louis Blues måste vinna minst ytterligare ett möte på bortaplan mot Boston Bruins i NHL-finalen. Fredagen den 7 juni 2019 får laget en ny chans i vårt speltips.

Annons:

Boston Bruins och St Louis Blues påstods stå inför en väldigt jämn och tuff finalserie i Stanley Cup-slutspelet på förhand och det har visat sig precis korrekt. Det här är två oerhört jämna lag där båda dessutom lyckats slå varandra på bortaplan.

Efter att St Louis Blues vann med fina 4-2 senast såg man till att kvittera till 2-2 i matcher och allting är nu upplagt för en galen avslutning med tre matcher kvar att spela. Bosto n Bruins har spelmässigt varit aningen effektivare och något vassare – åtminstone i våra ögon – varpå vi ändå håller laget som favoriter inför slutet.

Nu har lagen i för sig visat att det går att slå varandra på bortaplan, men Boston Bruins står ändå inför två hemmamatcher när det nu återstår tre matcher. Det får man inte glömma bort när man stakar ut den eventuella riktningen för finalen.

Ett rakt spel hämtas

Det fortsätter vara samma skador och problem bland spelarna som gäckar Boston Bruins i den här finalserien. Som vi har varit inne på flera gånger tidigare i vår bevakning av finalen i Stanley Cup-slutspelet kommer varken Kevan Miller eller Chris Wagner att spela mer den här säsongen. Nu har Matt Grzelcy varit borta ett par matcher med sin, visserligen relativt lindriga, hjärnskakning. Han står fortfarande som osäker. Dessutom är den reslige backen Zdeno Chara tillbaka på skadelistan med en käkskada, men han hoppas kunna spela ändå.

Då måste man betona hur pass stor fördel det ändå är för bortalaget att inte ha några skador, sånär som på Robert Thomas. Det är i för sig en ganska viktig pjäs i lagbygget, men den vristskada han har ådragit sig behöver inte hindra honom från spel i nästa match enligt rapporterna. Det återstår helt enkelt att se.

Men med det sagt – skador och avbräck eller inte – så tycker vi att Boston Bruins varit den här finalseriens bästa lag. Nu står vi inför avgörandet på allvar när det är 2-2 mellan lagen och då blir hemmaplansfördelen enormt mycket viktigare.

Boston Bruins vinner (ordinarie tid) spelas därför till 2,10 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Boston Bruins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  02:00, fredag 7/6
TV:    tvtio logo   viasathockey logo
Stream:    viaplay logo