Speltips inför Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 1/5: Trendbrott

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2019

Columbus Blue Jackets har gjort fina resultat på plats i Boston och möter nu Boston Bruins på hemmaplan natten till onsdagen den 1 maj 2019.

Annons:

I den senaste matchen mellan Columbus Blue Jackets och Boston Bruins var vi helt korrekt ut i våra spelanalys på förhand och prickade krysset till runt fyra gånger insatsen. Därmed har vi med oss lite härligt kapital inför den tredje matchen mellan lagen, en match som kan visa sig mycket viktigt för utgången i den här matchserien.

1-1 är resultatet efter två spelade matcher och med tanke på hur matcherna har sett ut kan vi enkelt konstatera att det här är ett vidöppet möte mellan två bra, men jämna lag. Inget av lagen har dominerat varken spel- eller målmässigt och frågan är nu vilket lag som sätter sig i förarsätet inför fortsättningen.

Inför den tredje matchen har Columbus Blue Jackets fördelen av att äntligen få spela på hemmais, där laget under stora delar av säsongen varit starka. Det är en klar fördel, men frågan är om det egentligen spelar så stor roll? Av allt att döma blir det här ett jämnt möte alldeles oavsett.

Ett självklart målspel

John Moore dras fortfarande med en skada i överkroppen och väntas vara tillbaka inom kort, men det är oklart om han är spelklar redan till den här matchen. Han fanns inte med senast trots att förhoppningar om en comeback fanns redan då. Vad vi vet är att Kevan Miller inte spelar matchen för Boston Bruins. Med andra ord kan laget få klara sig utan två av sina backar.

Hos Columbus Blue Jackets är det en rad spelare som ser ut att kunna missa matchen, men förhoppningen är att tre av dessa ska kunna spela. Det vet vi egentligen inte förrän kort inpå nedsläpp så håll koll lite på laguttagningen. Adam McQuaid, Martin Nutivaara och Vladislav Gavrikov är alla av olika skäl tveksamma till spel. Den senare har varit borta av personliga skäl och ska förmodligen kunna spela nu. Ryan Murray däremot är skadad sedan februari och ser ut att missa ett par veckor till. Minst.

Efter två raka hyfsat målfattiga och väldigt jämna matcher tror vi nu på lite av ett trendbrott i den tredje matchen, den första som inte spelas i Boston. Här kan det snarare bli lite mer av öppna spjäll och champagnehockey så att säga. Det talar för mål.

Över 5,5 mål spelas därför till 2,03 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,03 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  01:00, onsdag 1/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: