Speltips inför Dallas Stars – Nashville Predators 1/1: NHL Winter Classic

Simon Pålsson Publicerat: 1 januari 2020

Dallas Stars och Nashville Predators gör upp i årets NHL Winter Classic, en match i NHL som spelas på nyårsdagen.

Annons:

Som traditionen bjuder kommer vi att inleda året med en riktig publikfest till match på andra sidan Atlanten. NHL Winter Classic har på 2010-talet blivit ett uppskattat fenomen som lockar enorm publik till en utomhusarena någonstans i USA.

Den här gången spelas matchen mellan Dallas Stars och Nashville Predators, två lag som i sig är underhållande att kolla på och som lär bjuda upp till en härlig dans för alla tittare runt om i världen och på arenan Cotton Bowl Stadium som står som värd för detta spektakel.

Märk väl att matchen i sig räknas som en ordinarie match i grundserien och att det således står viktiga poäng på spel. Det är alltså inte bara underhållning, ploj och publikfrieri som står på tapeten nu.

Det här blir andra gången den här säsongen som lagen gör upp. Dallas Stars vann det första mötet med 4-1 och har därmed med sig en psykologisk fördel inför nedsläpp på nyårsdagen.

Märk väl att det också var Dallas Stars som slog ut Nashville Predators och dödade drömmen om Stanley Cup förra säsongen. Det är alltså två lag som har en het närhistoria om att spela intensiva, heta matcher mot varandra. Perfekt för oss tittare.

Annons:

En viktig sak att ha med sig här är att matcherna som spelas utomhus, vanligtvis en per säsong i grundserien, ofta slutar med en hel del mål. Minst fem mål har vi fått se i varje match sedan 2011 då matchen slutade 3-1 till Washington Capitals borta mot Pittsburgh Penguins.

Det har förmodligen att göra med ett par saker, men att förutsättningarna är annorlunda utomhus på en annorlunda rink och med annan is är givet. Det är inte heller ovanligt att spelarna gärna bjuder på lite mer i offensiven. Det är utan tvekan den som hamnar i fokus.

NHL Winter Classic är hur som helst ett uppskattat inslag och nu när matchen spelas på Cotton Bowl Stadium i Dallas, Texas kan vi förvänta oss riktigt stor publik också. Rekordet är från 2014 då hela 105 491 personer (svindlande) kom för att se matchen mellan Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs på Michigan Stadium.

Historien talar för att målspelet bör ligga nära till hands, men det faktum att det här också är två offensiva lag talar bara ännu mer för det. Därför kommer vi rikta in oss på målspelet här. Den saken hävdar vi med bestämdhet.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,73 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,73  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:00, onsdag 1/1
TV:   tvtio logo viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons:


Annons: