Speltips inför Edmonton Oilers – San José Sharks 7/2: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2020

Edmonton Oilers står inför en tuff utmaning under våren, och behöver nu börja rada upp vinster. San José Sharks gästar den 7 februari 2020.

Annons:

Natten till fredag svensk tid spelas det ett tiotal matcher på andra sidan Atlanten, där NHL nu går in i en fas med cirka 2-3 månader kvar av intensiv grundserie. Det är väl egentligen den här perioden som på allvar är intressant.

Nu ska det avgöras vilka lag som tar sig till slutspel, och det gäller också att vässa formen inför vad som komma skall. Det ser mörkt ut för främst San José Sharks, som inte kunnat bygga vidare på sina senaste säsonger som varit väsentligt bättre.

Edmonton Oilers däremot har fortsatt chansen, men behöver steppa upp på slutet för att ta sig upp, förbi och in på en slutspelsplats. Då krävs det dock väsentligt bättre form än vad man kunnat uppbringa på slutet.

James Neal, Joakim Nygård och Kris Russell är spelarna som inte kommer till spel för hemmalaget. Det får främst en offensiv inverkan. Samma sak tänker vi med tappen i bortalaget, där tre centrar står utanför laget. Joel Kellman, Tomas Hertl och Logan Couture kommer inte att spela.

Annons:

Ett underspel hämtas

Om vi studerar de senate mötena mellan dessa båda lag har det nästan alltid blivit målrikt och det är väl egentligen bara mötet i april förra året som har hållit sig under en ordinarie lina på 5,5. Annars har 5-2 varit ett gångbart resultat och inte sällan har Edmonton Oilers gjort en hel del mål i matcherna.

Med det sagt är det ändå San José Sharks som har det det stora övertaget rent resultatmässigt med sex vinster på de sju senaste matcherna. Det är såklart ingen slump när så blir fallet, utan det tyder på att man är och har varit ett vassare lag sista säsongerna.

Just den här säsongen är det lite ombytta roller – även fall inget av laget exploderat på den nivån som man hade hoppats på. Det kan härledas till en rad olika saker, men varken Erik Karlsson i Sharks eller Connor McDavid i Oilers har varit så bra som de behöver vara. Det är spelarna som ska driva sina lag till framgång. Ett tungt ok på axlarna – helt klart.

Men just den här gången tror vi snarare på en lite tätare match, och skulle vilja påstå att spelbolagen överdriver sin oddsvärdering. Under 6,5 mål kan spelas till hela 1,67 gånger såsen hos Unibet. Med två mer formsvaga lag i offensiven känns det rimligare.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 6,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: Unibet
Spelstopp: 02:00, fredag 7/2
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: