Speltips inför Montreal Canadiens – New York Rangers 28/2: Klassiskt möte i NHL

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2020

Det är klassikermöte på schemat natten till fredagen den 28 februari 2020 svensk tid när Montreal Canadiens och New York Rangers gör upp i NHL.

  Spela X (oavgjort) hos Casumo Sport!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

NHL kryllar av matcher när veckan går in i helg och naturligtvis är inte heller den här helgen ett undantag. Natten till fredag svensk tid finns det massvis med matcher att sätta tänderna i, och för vår del har det inte varit helt lätt att välja.

Det finns dock ett möte som sticker ut ur två perspektiv – både det rent spelmässigt, men också det mer underhållningsdrivna perspektivet. Det är nämligen dags för det klassiska mötet mellan Montreal Canadiens och New York Rangers igen.

Det här är en av matcherna som man aldrig kan tröttna på i NHL, och anledningen är såklart den starka historiska kopplingen som finns. Det här är två av sex superklassiska klubbar i den amerikanska hockeyligan och det finns sp mycket mer inbyggt i matcherna.

Det gör att vi har goda förhoppningar om att få se en bra match – igen. Henrik Lundqvist har också spelat ett par riktigt heta matcher mot just Montreal Canadiens, inte minst i slutspelssammanhang. Nu pekar allting på att svensken står den här matchen också, just eftersom hans målvaktskollega och konkurrent mellan stolparna tyvärr råkat ut för en bilolycka och därmed inte spelar på ett tag. Det ska dock inte vara mer allvarligt än så, men det är en läskig grej såklart.

Annons:

En tät match att vänta

Som vi nämnde tidigare finns det en lång historia av heta matcher mellan Montreal Canadiens och New York Rangers, som på olika sätt alltid bjuder upp till dans. Den här gången blir det tredje gången för säsongen man spelar mot varandra, och så här långt står man på en tvåpoängare var. I båda fall har det rör sig om uddamålsvinster.

I sin senaste match vann New York Rangers faktiskt derbyt borta mot Islanders, och har därigenom befäst uppfattningen om att man är i god form. Laget står nämligen på ryka vinster. Montreal Canadiens förlorade visserligen senast, men har en ganska god trend från februari månad och framåt.

Däremot har det här inte varit en bra säsong för Montreal Canadiens, som med stor sannolikhet missar slutspelet. Det ser även New York Rangers ut att göra.

Här tror vi inte att något av lagen är så bra att man kör över det andra, och då är en tät match att vänta sig ännu en gång.

X (oavgjort) spelas till 4,05 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds: 4,05
Bolag: Casumo
Spelstopp:  01:00, fredag 28/2
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: