Speltips inför Montreal Canadiens – Ottawa Senators 21/11: NHL-macka

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2019

Ottawa Senators är utan tvekan underdog inför nattmötet med Montreal Canadiens i NHL den 21 november 2019.

Annons:

Det är två matcher på schemat från NHL natten till torsdag svensk tid, varav ett helkanadensiskt möte mellan Ottawa Senators och Montreal Canadiens. Det här är sannerligen en riktig klassiker vad gäller matcher i NHL.

Enligt spelbolagen har vi också en given favorit att deala med på förhand. Montreal Canadiens är väsentligt mer formstarka än sina gäster, men det här är en match som inte sällan får lite av en derbykaraktär. Det kommer att sätta sin prägel på det hela.

På sistone har man spelat en hel del jämna matcher, där tre av fem gått till förlängning och där uddamålsvinster åt endera håll ofta varit en gångbar utgång av matcherna. Det finns en liknande trend hos Ottawa Senators, om än inte riktigt lika stark.

I hemmalaget har vi att göra med ett par spelare som står som långtidsskadade. Dels är det Jonathan Drouin och dels är det Paul Byron, två spelare som annars spelar betydande roller. Det som oroar är att båda spelarna är vänsterforwards och det skapas oundvikligen ett litet hål på just den positionen.

Scott Sabourin och Artem Anisimov är spelarna som inte kommer att spela matchen för Ottawa Senators. Det är också två offensiva spelare som av olika

Annons:

En tät match som väntar

Nu är det faktiskt så att Montreal Canadiens har haft ett stort övertag på sina kanadensiska rivaler ett bra tag nu. Om vi ser till de senaste mötena rör det sig alltså om fem (!) raka vinster mot Ottawa Senators.

Men i det bör man tillägga att de två senaste matcherna, som spelades inom en vecka, var rena träningsmatcher under den här sommarens försäsong. Det ska man alltså inte ha med som ett slags underlag för att bedöma trovärdigheten i en hemmavinst här och nu.

Men i ett mer historiskt perspektiv är det här två klubbar som ofta drabbar samman av geografiska skäl och som brukar spela vansinnigt intressanta, ofta jämna matcher. Det gör att vi har höga förväntningar inför den här matchen också.

Det blir också det som blir riktmärket i det här speltipset. Det är uppenbart att hemmalaget är favoriter och det kan man förstå, men vi tycker att oddset har slaktats till en sådan nivå att spelvärdet är borta. Det öppnar för ett annat spel på 1×2-marknaden.

X (oavgjort) spelas till fina 4,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 01:30, torsdag 21/11
TV:    viasatsport logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:

Annons: