Speltips inför New York Islanders – Carolina Hurricanes 27/4: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 25 april 2019

I vårt speltips målar vi upp en tydlig favorit inför Stanley Cup-mötet mellan New York Islanders och Carolina Hurricanes den 27 april.

Annons:

NHL-slutspelet har börjat precis som vi hade önskat och det lär fortsätta på samma intressanta sätt när den andra slutspelsrundan så sakteliga har tagit sin början. Ett möte som ser dagens ljus först natten till lördag – svensk tid vill säga – är matchserien mellan New York Islanders och Carolina Hurricanes.

Det här är det riktiga skrällmötet där många menade på att inget av lagen borde ha tagit sig hit. New York Islanders hade en god chans att störa Pittsburgh Penguins, men att laget skulle slå ut ett så slutspelsrutinerat lag med hela 4-0 i matcher är ingenting annat än chockerande. Med det sagt är det också extremt imponerande och tyder på att det här på alla sätt är ett lag att ta på största allvar.

Carolina Hurricanes fick en ännu tuffare lott och ställdes mot Washington Capitals – alltså regerande mästare – i sin inledande matchserie i Stanley Cup-slutspelet. Men det skulle visa sig vara en utmaning som faktiskt gick att lösa.

Efter 3-3 i matcher skulle allt avgöras i Capital One Arena och Carolina Hurricanes visade sig starkast för dagen efter en riktig maratonmatch. Det krävdes nästan fem perioder för att avgöra tillställningen, men efter 91 minuter ishockey kom det avgörande 4-3-målet som gav 4-3 i matcher till Carolina Hurricanes. Men räkna nu med att laget är mentalt och fysiskt lite urladdade. Den risken finns i alla fall.

Spel på hemmalaget

Det finns en del orosmoln på hemmalagets himmel sedan Scott Mayfield och Cal Clutterbuck plockat upp mindre skador sista veckan. Det gör att båda stor som lätt osäkra, men troliga, att medverka i mötet natten till lördag. Det mesta talar ändå för att båda spelar. Det gör däremot varken Andrew Ladd (missar hela säsongen med sin knäskada), Taylor Fritz och Johnny Boychuk. Det är å andra sidan spelare som laget lärt sig klara sig utan.

Micheal Ferland och Andrey Svechinkov bör båda stå utanför matchtruppen här också. Båda missade det avgörande mötet med Washington Capitals, men det gick som bekant väldigt bra för laget ändå.

På det hela taget är New York Islanders ett något bättre lag i våra ögon och det visade man inte minst mot Pittsburgh Penguins. På hemmaplan är laget extremt starka och har nu ett gott självförtroende, med ett par dagars mer vila i benen. Det kan visa sig viktigt direkt.

New York Islanders vinner (inklusive förlängning) spelas till 1,83 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  New York Islanders vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp:  01:00, lördag 27/4
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: